Eiropa piesola saldo dzīvi ar luksusa vilcienu no Parīzes uz Itālijas Rivjēru

Luksusa klases vilciens, kura pilnais nosaukums ir Venēcijas "Simplon-Orient-Express, A Belmond Train Eiropa", 2024. gada jūnijā sāks kursēt no Parīzes uz Portofino pilsētu Itālijas Rivjērā divas dienas nedēļā. Šī vilciena biļetes ir vienā virzienā, un, kā nokļūt atpakaļ, ceļotājiem nāksies izlemt pašiem.
©SCANPIX

Ardievu, Londona! Sveika, Itālijas Rivjēra!

Minot uz papēžiem Eiropas ikoniskākajam vilciena maršrutam, kura galamērķu sarakstā iekļauta arī Apvienotās Karalistes galvaspilsēta Londona, "Austrumu ekspresis" ("Orient Express") ir ieplānojis ceļojumu uz Ligūrijas piekrasti Itālijā 2024. gada vasarā.

Vilciens, kura pilnais nosaukums ir Venēcijas "Simplon-Orient-Express, A Belmond Train Eiropa", jūnijā sāks kursēt no Parīzes uz Portofino pilsētu Itālijas Rivjērā divas dienas nedēļā. Novembrī uzņēmums pārtrauca britu operatora "Pullman" pakalpojumu, kas savienoja Parīzes-Venēcijas maršrutu ar Londonu, vēsta televīzijas kanāls CNN. Neskatoties uz nosaukumu, šis jaunais vilcienu maršruts nebūs līdz Venēcijai. Maršruts sāksies Parīzē. Vilciens no perona aties pulksten 15.00, trauksies cauri Francijas pilsētām Dižonai, Lionai un Aviņonai un pēc tam pirms iebraukšanas Itālijā gar Azūra krastu. Maršruta galapunkts būs Santa Margherita Ligure. Nākamajā dienā viesi tiks pārvesti uz Portofino, un divas naktis būs iespēja pavadīt slavenajā viesnīcā "Splendido" - pilnā vārdā "Splendido, A Belmond Hotel Portofino".

Vilciena biļetes vienā virzienā. Tiem, kuri vēlēsies atgriezties Parīzē ar vilcienu, ceļu nāksies mērot ar reģionālo vilcienu atpakaļ uz Dženovu un Milānu. No tām atpakaļ uz Parīzi var doties ar ātrgaitas vilcienu "Frecciarossa".

Cenas vilciena ceļojumam sākas no aptuveni 8525 ASV dolāriem vienai personai par trim naktīm. Pasažieri par šo naudu saņems lieliskus pakalpojumus. Ēdienkarti plānojis ar "Michelin" zvaigzni godalgotais šefpavārs Žans Ibērs. Vakaros jebkuru maltīti būs iespējams baudīt pianista vai svinga grupas pavadījumā.

Aicina atstāt savu sirdi (un maku) Portofino

16. gadsimta "Splendido" klosterī, no kura paveras skats uz slaveno Portofino ostu un kurā ir nesen atjaunotas telpas un sālsūdens baseins, viesi saņems piecu ēdienu degustācijas ēdienkarti no šefpavāra Ibēra, kurš pats tur visu gatavos. Tam sekos kokteiļu pasākums. Nākamajā dienā viesiem tiks demonstrēts brīvdabas filmu seanss Portofino slavenajā "Piazzetta".Braucienu iespējams baudīt arī ar nedaudz mazāku krāšņumu, traucoties ar "Frecciarossa" no Parīzes uz Milānu un pēc tam ar "Intercity" līdz Santa Margherita Ligure - tā iesaka CNN.

Jāpiebilst, ka "Splendido" ir slēgts līdz 8. jūnijam. Lētākais numurs maksās 3124 ASV dolārus par nakti. Uzturēšanās nedēļas vidū septembra beigās pirms tās slēgšanas būs nedaudz lētāka - 1927 ASV dolāri par nakti. Tikmēr trīszvaigžņu viesnīcā "Nazionale" noteikta dubultā cena no 272 ASV dolāriem vai no 437 ASV dolāriem ar skatu uz jūru.

Tiem, kuri nepretendē uz Portofino budžetu, vislabāk ir palikt Santa Margherita Ligure, norāda CNN.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā