Otrdiena, 14.maijs

redeem Aivita, Elfa, Elvita, Krišjānis

arrow_right_alt Pasaulē

Borela: Ukrainā sāksies jauna veida cīņas ar elementiem no “Zvaigžņu kariem”

© Pixabay.com

Ukrainā jau pavisam drīz mainīsies kara taktika - notiks jauna veida konfrontācija, kurā tiks izmantoti elementi no slavenajiem “Zvaigžņu kariem”.

Ar šādu prognozi Minhenes drošības konferencē dalījās Žuzeps Borels - Spānijas un Eiropas Savienības politiķis, Eiropas Parlamenta prezidents, Spānijas ārlietu ministrs, ES Augstais pārstāvis ārpolitikas un drošības politikas jomā.

Eiropas augstākais diplomāts teica, ka viņš nesen apmeklējis bezpilota lidaparātu rūpnīcas Ukrainā un, pēc viņa vārdiem, viņš nešaubās, ka kara gaitas nākotni noteiks droni, tostarp mākslīgā intelekta izmantošana kaujas laukā.

"Šis būs jauns kara veids - ar Pirmā pasaules kara ierakumiem un “Zvaigžņu karu” mākslīgo intelektu," prognozēja Eiropas diplomāts. Borels arī sacīja, ka Ukraina ir jāatbalsta ātrāk un vairāk, jo notiek konfrontācija, karš ievelkas, uzņem apgriezienus un kļūst tehnoloģiski attīstītāks.

Atgādinām, ka Žuzeps Borels Kijivā ar vilcienu ieradās 6. februārī. 7. datumā galvenais Eiropas diplomāts atradās Ukrainas galvaspilsētā spēcīga Krievijas Federācijas raķešu uzbrukuma laikā - augsta ranga viesis atradās patvērumā uzlidojuma laikā.