Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Pasaulē

Čečenijā aizliedz "pārāk ātru un pārāk lēnu” mūziku

© Unsplash

Krievijas valsts ziņu aģentūra TASS ziņo, ka Čečenijas varas iestādes ir aizliegušas mūziku, ko uzskata par "pārāk ātru vai pārāk lēnu".

Saskaņā ar TASS, kultūras ministrs Musa Dadajevs ir paziņojis galīgo lēmumu, vienojoties ar Čečenijas Republikas vadītāju Ramzanu Ahmatoviču Kadirovu, ka "turpmāk visiem muzikālajiem un horeogrāfiskajiem darbiem jāatbilst tempam no 80 līdz 116 sitieniem minūtē”.

Dadajevs piebilda, ka lēmums nodrošinās, lai čečenu mūzikas un deju darbi saskanētu ar "čečenu mentalitāti un mūzikas ritmu, lai sagabātu tautai un mūsu bērnu nākotnei čečenu tautas kultūras mantojumu”.

Temps no 80 līdz 116 sitieniem minūtē ir salīdzinoši lēns, atšķirībā no lielākās daļas mūsdienu popmūzikas. Šis lēmums izslēgs visdažādākos Rietumu mūzikas žanrus no publiskas aprites.

Šis aizliegums izskan pēc tikšanās starp republikas ministriju un vietējiem un reģionālajiem māksliniekiem. Tiek ziņots, ka māksliniekiem līdz 1. jūnijam ir dots laiks pārrakstīt savu mūziku, kas neatbilst jaunajiem kritērijiem.