Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Pasaulē

Izlūkdienesti ieguvuši slepenu dokumentu no Krievijas Ārlietu ministrijas, kā plānots uzvarēt karā

© Pixabay.com

Krievija izstrādā plānus hibrīdkonfrontācijai ar Rietumiem, kurā galveno vietu ieņem karš ar Ukrainu un tā rezultāti, raksta "The Washington Post".

Krievijas Ārlietu ministrija izstrādā plānus, kā novājināt Rietumu pretiniekus, tostarp ASV, un izmantot iebrukumu Ukrainā, lai izveidotu globālu kārtību, kas brīva no amerikāņu dominēšanas - tā teikts Krievijas Ārlietu ministrijas slepenā dokumentā, kuru ieguvuši laikraksta "The Washington Post" žurnālisti.

Slepenajā "Krievijas Federācijas ārpolitikas koncepcijas" papildinājumā ministrija aicina veikt "informācijas kampaņu" un citus pasākumus, kas ietver "militāri politisko, tirdznieciski ekonomisko un informatīvi psiholoģisko sfēru" pret “nedraudzīgo valstu koalīciju” ASV vadībā.

"Mums jāturpina pielāgot mūsu pieeja attiecībām ar nedraudzīgām valstīm. Ir svarīgi izveidot mehānismu plaisu meklēšanai to ārpolitikā un iekšpolitikā, lai izstrādātu praktiskus soļus Krievijas pretinieku vājināšanai," teikts 2023. gada dokumentā, ko laikrakstam "The Washington Post" sniedza viens no Eiropas izlūkdienestiem.

Viens priekšlikums, ko 2023. gada februārī Ārlietu ministrijā iesniedza Maskavā bāzētā Neatkarīgo Valstu Savienības institūta vadītāja vietnieks, kurš uztur ciešas saites ar Krievijas drošības aparātu, vēl tiešāk izklāstīja Krievijas iespējas - akadēmiķis Vladimirs Žarihins aicināja Krieviju “turpināt veicināt izolacionistu labējo spēku pieaugumu pie varas Amerikā”, “veicināt Latīņamerikas valstu destabilizāciju un tur esošo galēji kreiso un labējo ekstrēmistu spēku pieaugumu”, kā arī dot ieguldījumu “Eiropas valstu suverenitātes atjaunošanā, atbalstot partijas, kas nav apmierinātas ar ASV ekonomisko spiedienu”.

Dokumenta papildinājumā, kas datēts ar 2023. gada 11. aprīli, ir lietota daudz skarbāka valoda, apgalvojot, ka ASV vada “nedraudzīgu valstu” koalīciju, kuras mērķis ir vājināt Krieviju, jo Maskava “rada draudus globālajai pasaulei”.

Dokumentā teikts, ka kara ar Ukrainu iznākums "lielā mērā noteiks nākotnes pasaules kārtības formu". Citi priekšlikuma punkti liecina, ka Maskava izraisīja konfliktu starp ASV un Ķīnu par Taivānu, lai tuvinātu Krieviju un Ķīnu un "saasinātu situāciju Tuvajos Austrumos ap Izraēlu, Irānu un Sīriju, lai novērstu ASV uzmanību ar problēmām reģionā”.