Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Pasaulē

Vai jūs uzdrošinātos to nogaršot? Šajā restorānā tiek pasniegta 79 gadus veca zupa

© Pixabay.com

Vai esat pietiekami drosmīgs, lai izmēģinātu 79 gadus veco zupu? Japānā kādā restorānā piedāvā nobaudīt zupu, kurā, iespējams, ir 79 gadus vecas sastāvdaļas. Ar stāstu dalās "IFL Science".

Katru vakaru tas, kas ir katlā, tiek uzglabāts un uzpildīts nākamajā dienā. Zupai tiek pievienots vairāk sastāvdaļu, un viss process sākas no jauna, dienu no dienas, gadu desmitiem.

"Otafuku", restorāns Tokijas Asakusa rajonā Japānā, piedāvā nobaudīt tradicionālo zupu ar nosaukumu "Oden", kas tiek nepārtraukti papildināta kopš 1945. gada.

Vienīgais iemesls, kāpēc oriģinālā “zupa” netiek vārīta kopš restorāna atvēršanas 1916. gadā, ir tas, ka zupa tika zaudēta Otrā pasaules kara laikā. Trīs restorānā strādājošās pavāru paaudzes stāsta, ka zupa esot saglabājusies pat no 15. gadsimta, līdz arī tā tika iznīcināta Otrā pasaules kara laikā.

Pēc pastāvīgo klientu domām, neviens “nav nomiris” no šīm zupām, un arī "TripAdvisor" dalās ar labām atsauksmēm. Pavāri saka - šo zupu ir droši ēst, bet nav droši tādu mēģināt pagatavot mājās.

Pavāri skaidro, ka zupa regulāri jākarsē un jāvāra pietiekami karsta, lai iznīcinātu baktērijas, kas zupā iekļuvušas. Zupai nav pievienotas cilvēka veselībai bīstamas sastāvdaļas, un tā tiek nepārtraukti vārīta līdz tādai temperatūrai, lai iet bojā kaitīgās baktērijas.