Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Pasaulē

Ukraiņiem izdevies iznīcināt retu okupantu armijas iekārtu

© Flickr

Ukrainas galvenā izlūkošanas pārvalde (GUR) ziņojusi, ka Speciālo uzdevumu vienībai ir izdevies iznīcināt retu Krievijas bruņoto spēku radaru iekārtu "REPEJNIK", TV24 raidījumā “Aktuālais par karu Ukrainā” skaidro NBS majors, Zemessardzes štāba virsnieks Jānis Slaidiņš.

Slaidiņš pastāsta, ka šis ir otrais gadījums, kad Ukrainas armijai tas ir izdevies. Pirmo izdevies iznīcināt aizvadītajā gadā, un to paveica Ukrainas artilērija. "Izskatās, ka okupantiem tādu nav daudz, bet iekārtas galvenais uzdevums ir noteikt Ukrainas Bruņoto spēku dronu atrašanās vietu," pastāsta Slaidiņš, piebilstot, ka tās cena ir 100 000 ASV dolāru.
"Krievijas bruņojumā šī iekārta ir jauna, kops 2022. gada. Radars redz dronus 15 kilometru tālumā, līdz 5 kilometru augstumā un vienlaikus var izsekot līdz 256 mērķiem. Radara iekārta tiek saslēgta ar elektroniskās karadarbības iekārtām, tas ir diezgan labs ķēriens," specifikāciju skaidro Slaidiņš.
Majors nenoliedz, ka krievi pēdējos desmit gadus intensīvi ir ieguldījuši pamatīgus līdzekļus elektroniskās karadarbības iekārtās un dažādos radaros.