Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Pasaulē

ASV neizslēdz sava karaspēka izvietošanu Ukrainā

© Unsplash

ASV Kongresa apakšpalātas Demokrātu frakcijas vadītājs Hakims Džefrijs neizslēdz ASV militārpersonu nosūtīšanu uz Ukrainu, minēts viņa intervijā telekanālam „CBS News”.

Pārstāvju palātas līderis Hakīms Džefrijs sacīja, ka, ja Putins uzvarēs Ukrainā, viņš turpinās savu ekspansiju uz Rietumiem.

Saskaņā ar Džefrija sacīto, Putins negrasās apstāties pie Ukrainas sagrābšanas un mēģinās atdzīvināt PSRS, un tas rada draudus NATO. Viņš piebilda, ka gadījumā, ja Kijivai draudēs sakāve, ASV ir jāiejaucas, neaprobežojoties tikai ar finansiālu palīdzību Ukrainai.

"Mēs nevaram ļaut Ukrainai zaudēt. Pastāv liela varbūtība, ka ASV būs jāiejaucas konfliktā ne tikai ar mūsu naudu, bet arī ar mūsu militāro spēku," sacīja politiķis.

Viņš atgādināja, ka Krievijas uzbrukums Gruzijai neaprobežojās ar tās agresīvās apetītes apmierināšanu, kā arī Krimas aneksiju un daļas Austrumukrainas sagrābšanu 2014. gadā.

Iepriekš vairāki Rietumu analītiķi atzīmēja, ka NATO valstis ir noteikušas divas “sarkanās līnijas”, pēc kuru pārkāpšanas tās var tieši iejaukties konfliktā: tā ir Putina Baltkrievijas iesaiste karā ar jaunu uzbrukumu Kijivai, kā arī Krievijas Federācijas uzbrukums Baltijas valstīm, Polijai vai Moldovai.

Atgādinām, ka arī Francijas līderis Emanuēls Makrons ir publiski izteicies par savas valsts karavīru iespējamu izvietošanu Ukrainā. Vairāk šeit.