Tviterapskats. Kvaziliberāļi rusofobu un homofobu dēļ no koalīcijas izspieduši “krievu” partijas

Pēc Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām ātri vien iezīmējās valdošā koalīcija, un drīz visi vienojās par galveno amatu sadali. Gluži likumsakarīgi šī koalīcija tviterlietotāju vidū ieguva gan atbalstu, gan arī kritisku vērtējumu. Viens no aktīviem kritiķiem bija Krievijas pilsonis Leonīds Ragozins, kurš Latvijā atrodas uz termiņuzturēšanās atļaujas pamata. Viņš Latvijā kļuva populārs pirms gada, kad centās sacelt troksni par Latvijas Nacionālās apvienības politiķu kontaktiem ar Ukrainas brīvprātīgo vienību bataljonu “Azov”, un viņa izteikumus vēl skaļākus padarīja (sasaistot NA ar galēji labējiem, pat fašistiskiem spēkiem) kreisās ievirzes izdevums “Re:Baltica”.
JKP “galvenais ekonomists” Gatis Eglītis, runājot par nākamā gada prioritātēm Valsts budžetā, norāda, ka veselībai naudu vajagot, bet ne tik daudz. Liepājas cietums taču jāceļ, bet būvniecība šobrīd dārga. ©Ekrānšāviņš

Šoreiz Ragozins pierādīja, ka savu kreisā radikāļa statusu ieguvis pelnīti. Uzreiz pēc vēlēšanām viņš tviterī ierakstīja (angļu valodā): “Kā jau bija sagaidāms, kvazi-liberāļi, kas uzvarēja RD vēlēšanās, veidos gandrīz monoetnisku kolīciju ar izteikti rusofobisku un homofobisku galēji labējo partiju, izstumjot “Krievu” partijas ārā.”

No dažādām pusēm viņam nekavējās jautāt - kas ir tie kvazi-liberāļi, un kuras tad ir tās “krievu” partijas, kuras “izstumtas ārā” dēļ koalīcijā paņemtajiem “rusofobiem un homofobiem”?

Ivo Butkēvičs: “Kuras “Krievu” partijas tieši domājat? Viena noliedz mūsu valsts okupāciju, bet otra Rīgu vadīja “tik labi”, ka bija jārīko ārkārtas vēlēšanas?”

Edgars Raginskis: Kādā ziņā “Attīstībai/Par” ir kvazi-liberāļi? Kā arī, ja ar “Krievu” partiju saprotat “Saskaņa”, kas pēdējos desmit gadus vadīja Rīgu un nolaida to gandrīz “uz grunti”, tad kāpēc tāds satraukums par viņu atstāšanu ārpus koalīcijas...”

Leonīds Ragozins: “Etniskās mažoritātes partija, kura flirtē ar mazākumvalodas minoritāti, pirms veidot aliansi ar ksenofobiem, kuri cenšas izskaust šo valodu, diez vai kvalificējas kā liberāļi pēc jebkuriem starptautiskiem, nemaz nerunājot par Rietumu liberālās demokrātijas standartiem.”

Olga Dragiļeva: “Nu, beidz. “Saskaņai” nav tiesības sūdzēties par “atstāšanu ārā” pēc tam, kad viņu valdīšana beigusies ar 40 kriminālizmeklēšanām. Un ja kāds ir “kremlins”, tad tas ir LKS.”

Pie viena cita, bet idejiski līdzīga L. Ragozina tvīta Liana Langa-Bokša raksta: “Ksenofobijas eksperts viesžurnālists atļaujas apgalvot, ka “Saskaņa” netiek ņemta RD koalīcijā mūsu ksenofobijas (!!!), ne korupcijas dēļ! Šai agresīvajai tendenciozitātei neiespējami nepievērst uzmanību. Paliek jautājums, kāpēc un ar kādu nolūku Ragozins izplata nepatiesību.”

Līva Matuzele: “Vispār jau tas, ko viņš teica oriģinālajā tvītā, bija neizpratne, kāpēc arī NA tika paņemta koalīcijā, ņemot vērā viņu ksenofobisko dabu.”

Ainis Sproģis: “Sprinģes un Jembergas korifejs, ar kurām kopā cīnās vienos ierakumos par neomarksismu.”

---

Zināmu rezonansi ieguva arī “Jaunā konservatīvo partija” “galvenais ekonomists” Gatis Eglītis, kurš, runājot par nākamā gada Valsts budžetu, izteicās, ka veselības nozarei tik daudz naudas, cik plānots, varbūt nemaz nevajadzētu dot. Galu galā Liepājas cietums taču arī ir jāceļ, bet būvniecības izmaksas lielas. Tur arī daudz naudas vajadzēs, un daudzi uz šo objektu gaida kārām acīm.

Jurģis Liepnieks: “JKPisti domā, ka veselības aprūpei tomēr nevajagot tik daudz naudas!!!”

Roberts Fūrmanis: “Es to te atstāšu. Viedokli pateikšu vēlāk.”

Dzintars Hmieļevskis: “Viss loģiski. No kuras partijas ir veselības ministre, un cik daudz laika līdz Saeimas vēlēšanām?”

Ilze Viņķele: “Varu tikai izteikt nožēlu, ka koalīcijas partnera pārstāvis - cilvēks, kas no EK ir bijis klāt (vismaz pats tā apgalvo) rekomendāciju rakstīšanā Latvijai, kur gadu no gada ir UZSVĒRTS NEPIETIEKAMS FINANSĒJUMS VESELĪBAI, pauž tik bezatbildīgu viedokli.”

Gatis Eglītis: “Jā, paldies, Viņķeles, kundze: tas patiešām ir mans sasniegums, ka vēl strādājot Eiropas Komisijā konsekventi vērsu Latvijas FM uzmanību uz katastrofāli zemo veselības finansējumu. Prieks, ka pēdējo gadu laikā veselības finansējums strauji audzis; arī 2021. gadā ir gandrīz 200 miljonu eiro pieaugums.”

Ilze Viņķele: “Nezinu, tas ir vai nav jūsu sasniegums, ka EK norādīja acīmredzamo. Arī bez jums EK rekomendācijas turpina uzsvērt, ka publiskais finansējums veselībai ir joprojām NEPIETIEKAMS.”

---

Finanšu ministrijas izstrādātie nodokļu grozījumi izsaukuši partijas “Progresīvie” neapmierinātību: “Lai atjaunotu uzticību valsts varai, budžetam ir jāveicina sabiedrības vienlīdzība. Tomēr plānotie nodokļu grozījumi veicinātu nevienlīdzību, kas ir nepieņemami un klajā pretrunā ar “Jaunā Vienotība” solījumiem par “Ziemeļvalstīm līdzīgu labklājību”.

Dainis Deigelis: Galvenais, kāpēc tas ir jādara steigā un atkal gada nogalē, kad piemēram kultūras nozare, pēdējā KKF konkursā ir iesniegusi tāmes ar esošo autoratlīdzību regulējumu??? Vienkārši sviests un Jaunā Vienotība un FM no Danas Reiznieces Ozolas reformu haosa neko nemācās.

Ģirts Birziņš: “Jaunā Vienotība ir politiski jau sen bankrotējusi...”

Ervins Labanovskis: Plānotās nodokļu izmaiņas ir darbības imitācija. Šādi plāni demonstrē neieinteresētību pildīt savus solījumus, īstenojot politiku, kas JV solīto Ziemeļvalstu labklājību ļautu sasniegt tikai nākamajā simtgadē.”

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā