TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

3.lapa

Pēteris Apinis: Valdības lēmums aizliegt maratonu bija ļaunprātība

Ģirts Ozoliņš/F64

Mūsu valdībai un fanātiskajiem panikas cēlājiem Pasaules veselības organizācijas (PVO) dokumenti būtu jālasa, lietojot smadzenes. Bet viņi lasa PVO dokumentus burtiski, rada drausmīgus ierobežojumus bērniem mācīties, slimniekiem - ārstēties, ražotājiem - eksportēt, bet pārējiem cilvēkiem - domāt. Visiem ir jānotic valdības hipohondriķiem un jāvelk maskas, it kā mums būtu jāiespiežas pārpildītā Honkongas metro vai Indijas starppilsētu vilciena vagonā,” spriež ārsts Pēteris Apinis. Šodien intervija ar viņu.

Valdīkļi beidzot ir ķērušās tev klāt, viņi sāk tevi nievāt un zākāt.

Kā tu to domā?

Patiesības ministrija „Re:Baltica” tavus tekstus ir izanalizējusi un atradusi, ka tu melo.

Re:Baltica” ir mana reklāmas aģentūra, kas mani popularizē. Tie, kuri nebija lasījuši manus rakstus, beidzot tos izlasīja. Mani raksti un raidījumi, pateicoties „Re:Baltica”, beidzot kārtīgi sasniedz savu auditoriju. Un kas svarīgi - „Re:Baltica” mani reklamē bez maksas. Būtu mēs pieslēguši tās meitenes laikus, būtu vinnējuši Rīgas vēlēšanas, Viktors Valainis šobrīd sēdētu Rīgas mēra krēslā un mēģinātu saprast, ko ar to bankrotējušo uzņēmumu iesākt.

Skaidrs par Rīgu, bet tu mums pasaki godīgi: tas vīruss eksistē vai ne?

Koronavīruss eksistē, un šādi vīrusi sugu barjeru (no dzīvnieka uz cilvēku un atpakaļ) pārvar regulāri. Citi ir bīstamāki, citi mazāk bīstami. Esmu lasījis ļoti autoritatīvu virusologu apgalvojumus, ka koronavīrusi no citām dzīvnieku sugām cilvēkus sasnieguši allaž un itin bieži radījuši lokālas epidēmijas jau gadsimtiem ilgi. Pēc tam viņi pašlimitējušies, gluži tāpat kā pašlimitējās un izzuda SARS-Cov-1. Cilvēki šos vīrusus neatklāja, jo vīrusu pasaulē ir miljoniem, bet katra cilvēka viroms (vīrusu kopums, kas „dzīvo” cilvēkā) ir vismaz 300 vīrusu. Un cits aspekts - agrāk pasaule nebija tik saistīta un integrēta, ka vīrusus īsā laikposmā var izplatīt pa visu zemeslodi. Agrāk vīruss uzreiz nebija globāla problēma. Vēsture zina itin daudz stāstu, kad kādā vietā, reģionā, valstī savulaik cilvēki baisi slimojuši un miruši no kādas kaites. Visu interviju var izlasīt šeit:

Pēteris Apinis: Valdības lēmums aizliegt maratonu bija ļaunprātība

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā