JAUDĪGI EIROPĀ

Patlaban Latvijai ir tik spēcīgi un ietekmīgi pārstāvji Eiropas Savienībā (ES) kā nekad agrāk. Eiropas Parlamenta lielākajā politiskajā frakcijā (ETP) strādā deputātes Sandra Kalniete un Inese Vaidere. Eiropas Komisijas izpildviceprezidents un ES tirdzniecības komisārs ir Valdis Dombrovskis. ES Padomē pārliecinoši Latvijas intereses pārstāv Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Minēto Latvijas pārstāvju viedokļi veido Eiropas lēmumus un viņu zināšanas tiek augstu vērtētas ES institūcijās Briselē. Viņi visi pieder pie lielākās un vadošās politiskās ģimenes – Eiropas Tautas partijas, kas apvieno labēji centriskos politiskos spēkus.
23.10.2020. PUBLICITĀTES MATERIĀLS Abonē digitālo avīzi Neatkariga.lv bez maksas
 
©Neatkarīgā

Kalniete ‒ demokrātijas vērtību sardzē

SANDRA KALNIETE,

Eiropas Tautas partijas grupas viceprezidente, «VoteWatch Europe» reitingā ir starp 100 ietekmīgākajiem Eiropas Parlamenta deputātiem.

Eiropas Parlamenta lielākās frakcijas (Eiropas Tautas partijas grupa) viceprezidentes Sandras Kalnietes vērtējumā notikumi Latvijas kaimiņvalstīs Baltkrievijā un Krievijā pierāda, cik cīņa par demokrātiju ir grūta. Vardarbība, ar kādu diktatori vēršas pret saviem oponentiem, ir noziedzīga, tādēļ Sandra Kalniete stingri iestājas par sankcijām pret Aleksandru Lukašenko un personām, kas atbildīgas par vardarbību, represijām un prezidenta vēlēšanu rezultātu viltošanu Baltkrievijā, kā arī pret tiem Krievijā, kuri mēģināja noindēt opozīcijas līderi Aleksandru Navaļniju. «Es aicinu Eiropas Savienību organizēt donoru konferenci un izstrādāt vispusīgu stratēģisko plānu attiecībām ar Baltkrieviju pēc Lukašenko. Vienlaikus nevardarbīgā baltkrievu tautas cīņa par demokrātiju un brīvām, godīgām vēlēšanām pelnījusi kā praktisku, tā morālu atbalstu Eiropā, tādēļ ETP grupa ir izvirzījusi Baltkrievijas demokrātisko opozīciju Saharova balvai, ko Eiropas Parlaments ik gadu piešķir par domas brīvību cīnītājiem par cilvēktiesībām,» norāda S. Kalniete.

Vaidere - ekonomikas un vides politikas veidotāja

Prof. Dr. oec. INESE VAIDERE,

Eiropas Parlamentārās asociācijas un ĀKK‒ES delegācijas viceprezidente,

Eiropas Enerģētikas foruma finanšu direktore

Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere Ekonomikas komitejā cīnās par Latvijai izdevīgiem ES fondu noteikumiem. Nozīmīgu atbalstu mūsu mazajiem uzņēmējiem sniegs viņas izstrādātā PVN piemērošanas sistēma ES, kas samazinās grāmatvedības izmaksas un veicinās darbavietu radīšanu.

Savukārt EP Vides, sabiedrības veselības un pārtikas nekaitīguma komitejā I. Vaidere veido ES klimata politiku un iestājas par ciešāku ES sadarbību veselības jomā. Latvijai nozīmīgas vides problēmas palīdzēs risināt divi nesen komitejā apstiprināti deputātes pilotprojekti. Tie nākamā gada ES budžetā paredz atvēlēt nozīmīgus līdzekļus, lai novērstu pārtikas nonākšanu atkritumos, kā arī samazinātu piesārņojumu, palielinot ražotāju atbildību par preču un to iepakojuma vieglu pārstrādi.

Novērtējot I. Vaideres ieguldījumu ES zaļā kursa ieviešanā, viņa ir uzaicināta kļūt par Eiropas renovāciju vēstnieci Latvijā. Uzņemoties šos pienākumus, deputāte skaidros par iespējām izmantot ES finansējumu, lai atjaunotu ēkas.

Deputāte pastāvīgi strādā arī pie padomju okupācijas posta atmaskošanas un ir krietni vairojusi izpratni par Latvijas vēsturi ārzemēs. Nesen ar Valsts prezidenta E. Levita dalību tika atvērta ar viņas atbalstu izdotā I. Upmaļa grāmata «Latvija - PSRS impērijas militarizētā kolonija». Vērtīgais pētījums atklāj to, kā mūsu valsts kalpoja padomju armijai, un atspēko maldīgo viedokli, ka, atgūstot neatkarību, tikusi sagrauta Latvijas rūpniecība.

Ietekmīgākie Eiropas Parlamentā

eppgroup.eu

Lielākā Eiropas Parlamenta frakcija kopš 1999. gada ir Eiropas Tautas partija. To vada Manfrēds Vēbers. Frakcijā strādā deputāti no visām 27 Eiropas Savienības dalībvalstīm, tajā skaitā Inese Vaidere un Sandra Kalniete no Latvijas.

Dombrovska vadībā - pasaules tirdzniecība

«Jaunais tirdzniecības komisārs Eiropas Savienībā pazīstams ar to, ka regulāri tiek piesaistīts sarežģītu situāciju risināšanai,» tā par Valdi Dombrovski raksta ietekmīgais laikraksts «Financial Times». Dombrovskis tirdzniecības portfeli pārņem sarežģītā laikā - vēl nav pārvarēta koronavīrusa pandēmija un tās izraisītā ekonomiskā krīze. Jānormalizē ASV un ES tirdzniecības attiecības. Jāved sarunas ar Ķīnu par to, lai uzlabotu mūsu uzņēmumu pieeju Ķīnas tirgum. Jāveic globālās tirdzniecības pārvaldības reforma. Jānodrošina, lai ES uzņēmumi labāk izmantotu ES brīvās tirdzniecības līgumus un paplašinātu savus eksporta tirgus. Tirdzniecībai būs svarīga loma ES ekonomikas atveseļošanā.

Kariņš - izcils sarunvedējs Eiropadomē

«Šajos grūtajos laikos Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ir jaudīgs politiķis. Lai arī krīzē uzņēmējdarbība ir cietusi visā pasaulē, prognozes Latvijas ekonomikai pēc krīzes ir labas. Eiropā Krišjānis ir viens no augstāk vērtētajiem sarunvedējiem Eiropas līderu vidū. Kopā ar partneriem ETP saimē mēs esam pierādījuši, cik vienoti un stipri varam būt, ja strādājam kopā. Mēs rīkojamies saskaņā ar Eiropas Savienības pamatvērtībām, kas ir solidaritāte un vienotība,» skaidro ETP grupas priekšsēdētājs Manfrēds Vēbers.

ETP grupas apmaksāta publikācija. Sagatavojis Ģirts Salmgriezis, ETP grupas Latvijas preses un komunikācijas padomnieks. eppgroup.eu



Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā