Eiropa gatavojas revakcinācijai

Eiropas Komisija (EK) panākusi vienošanos ar Covid-19 vakcīnu ražotājiem "BioNTech" un "Pfizer" par papildu 1,8 miljardu vakcīnas devu iegādi revakcinācijai 2022. un 2023. gadā, mikroblogošanas vietnē paziņoja premjers Krišjānis Kariņš, kurš šobrīd atrodas Porto, kur notiek Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu un valdību vadītāju sanāksme. Tas nozīmē, ka Eiropa gatavojas revakcinācijai.
©Ekrānšāviņš

“Šodien Urzula fon der Leiena Eiropadomē apliecināja, ka revakcinācijai EK iepirks 1,8 miljardus BioNTechPfizer vakcīnas devu 2022.,2023. gadam. Labas ziņas arī par Atveseļošanas fondu - savus plānus iesniegušās 12 valstis, arī Latvija, apstiprinājumu varētu saņemt jau līdz jūnija beigām", saviem sekotājiem pavēstīja K.Kariņš.

Arī EK prezidente Urzula fon der Leiena vietnē “Twitter” paziņoja, ka EK tikko apstiprinājusi līgumu par garantētiem 900 miljoniem devu. Vienošanās ļauj Eiropas Savienības (ES) valstīm iegādāties arī vēl papildu 900 miljonus devu, ja būs nepieciešams.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš vakar un šodien piedalās neformālā Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu un valdību vadītāju sanāksmē, kas norisinās klātienē Porto, Portugālē.

Eiropadomē diskutē par aktuālo situāciju Covid-19 pandēmijas apkarošanā, ārpolitikas jautājumiem, kā arī ES sociālās politikas jautājumiem.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā