Levits: Valsti nedrīkst vadīt “Twitter” un “Facebook”

“Nedrīkst būt situācija, ka valsti vada “Twitter” un “Facebook” , otrdienas vakarā LTV 1 raidījumā “1:1” sacīja Valsts prezidents Egils Levits, atbildot uz raidījuma vadītāja Gundara Rēdera jautājumu par to, cik viņam ir svarīgs reitings. Kā zināms, kopš pagājušā gada Valsts prezidenta reitings ir būtiski samazinājies.
©Ekrānšāviņš no LTV

“Svarīgu, ka tie, kas pieņem lēmumus, tas ir Saeima un valdība, spēj skatīties nedaudz tālāk, nekā tikai uz saviem reitingiem. Tas ir ārkārtīgi slikti, ka “Twitter” un “Facebook” vada valsti. Tā nedrīkst būt. Es pats tiem nesekoju un aicinu politiķus to darīt mazāk. Nevis, ka to nedarīt vispār. Politiķiem, kas ir ievēlēti Saeimā un valdībā, tas ir svarīgi, bet ne tik ļoti. Tam ir jāpieiet ar savu izpratni,” sacīja E. Levits.

Savukārt valdības darbu Covid-19 krīzē viņš vērtēja kā darbu pareizā virzienā, bet “klūpot un krītot.”

Šobrīd Twitter konti ir gandrīz visiem ministriem. Šajā sociālajā tīklā neko nepauž vien finanšu ministrs Jānis Reirs. Savukārt Naura Puntuļa kontā pēdējā aktivitāte bija 2019. gadā. Viens no aktīvākajiem tvītotājiem ir veselības ministrs Daniels Pavļuts.

“Twitter” konts ir arī pašam Valsts prezidentam Egilam Levitam, kuram seko 11,1 tūkstotis tviteriešu. E. Levits, savukārt seko 242 “Twitter” lietotājiem, tajā skaitā eksprezidentei Vairai Viķei Freibergai, ministriem, ministrijām, medijiem.

Sekotāju skaits "Twitter"

Edgars Rinkēvičs

41 200

Krišjānis Kariņš

25 100

Artis Pabriks

20 600

Daniels Pavļuts

19 200

Egils Levits

11 100

Tālis Linkaits

10 800

Jānis Bordāns

6945

Marija Golubeva

2736

Artūrs Toms Plešs

1681

Gatis Eglītis

1443

Jānis Vitenbergs

1186

Kaspars Gerhards

924

Anita Muižniece

828

Nauris Puntulis

250

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā