Labklājības ministra nomaiņa valstij izmaksājusi 37 367 eiro

Labklājības ministrija no “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem” lūdz piešķirt finansējumu 37 367 eiro apmērā, lai nodrošinātu atlaišanas pabalstu un kompensāciju par neizmantotajām atvaļinājuma dienām izmaksu ministra biroja un ministra konsultatīvajām amatpersonām, beidzot pildīt amata pienākumus.
©Foto kolāža/F64

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš 2021. gada 2. jūnijā, ar Latvijas Republikas 13. Saeimā ievēlēto partiju - apvienības “Jaunā Vienotība”, Jaunās konservatīvās partijas, partiju apvienības “Attīstībai/Par!” un Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!” - “Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” pārstāvjiem parakstīja sadarbības partneru memorandu par savstarpējās sadarbības mērķiem un vienošanos par turpmāko valdību veidojošo 13. Saeimas frakciju sadarbību. Atbilstoši Latvijas Republikas 13. Saeimā ievēlētās partiju apvienības “Jaunā Vienotība”, Jaunās konservatīvās partijas, partiju apvienības “Attīstībai/Par!” un Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!” - “Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” 2021. gada 2. jūnija vienošanās “Par turpmāko Ministru kabinetu veidojošo 13. Saeimas frakciju sadarbību”, mainīts Artura Krišjāņa Kariņa vadītā Ministru kabineta sastāvs, kā rezultātā panākta vienošanās par četru ministru nomaiņu, tai skaitā arī labklājības ministra maiņu. Saskaņā ar Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma 17. panta devīto daļu, ministra konsultatīvajām amatpersonām un parlamentārajam sekretāram (pēc tam, kad tās beigs pildīt amata pienākumus) jānodrošina atlaišanas pabalsta izmaksa, kā arī kompensācijas izmaksa par neizmantoto atvaļinājumu.

Atlaišanas pabalstu un kompensāciju par neizmantoto atvaļinājumu plānots piešķirt parlamentārajam sekretāram, ministra biroja vadītājam, ministra padomniekam komunikācijas jautājumos, ministra padomniekam nodarbinātības un uzņēmējdarbības jautājumos, ministra padomniekam nozares infrastruktūras attīstības jautājumos.

Par to atlaišanas pabalsta un neizmantotā atvaļinājuma kompensācijas piešķiršanu 31. augustā lems Ministru Kabinets.

Neatkarīgā jau rakstīja, ka labklājības ministrs Gatis Eglītis amatā stājās jūnija sākumā, nomainot šajā amatā Ramonu Petraviču.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā