"Latvijas attīstībai" iezīmē virzienu uz klimata politikā balstītu reģionālo attīstību

Kaut arī formāli partijas “Latvijas attīstībai” līderi ir tās trīs līdzpriekšsēdētāji, organizācijas kongress apliecināja, ka de facto līderis joprojām ir skandāla Rīgas domē dēļ priekšsēdētāja amatu zaudējušais Juris Pūce, kurš ne tikai detalizēti iezīmēja partijas programmu nākamajām Saeimas vēlēšanām, bet arī – atšķirībā no līdzpriekšsēdētājiem – kritizēja koalīcijas partnerus.
Zaļā kursa nozīmi partijas programmas veidošanā uzsvēra ministrs Artūrs Toms Plešs: “Viens no lielākajiem izaicinājumiem mums vēl ir priekšā, un laiks nav mūsu pusē. Un tas ir stāsts par klimata pārmaiņām.” ©"Latvijas attīstībai"

Nesaucot nevienu partneri vārdā, J. Pūce, uzrunājot kongresa delegātus, sūkstījās, ka lēmumi, kuri garantētu valsts attīstību, šajā valdībā tiek bremzēti un “nākotnē nozīmīgas reformas būs iespējamas tikai tad, ja par to īstenošanu būs atbildīga “Latvijas attīstībai” un tās sadarbības partneris “Kustība “Par!””.

Ieskicējot 14. Saeimas priekšvēlēšanu programmu, kā vienu no trim tās stūrakmeņiem, K. Pūce nosauca Eiropas Savienības jau definēto zaļo kursu. Taču arī tā realizēšanu jau bremzējot koalīcijas partneri. “Pēdējos mēnešos mūsu bailīgākās koalīcijas partijas un daži ministri sākuši paust bažas, vai zaļais kurss Latvijai kaut ko neatņems,” teica J. Pūce, kura paustais liecina, ka no šī programmatiskā pīlāra “Latvijas attīstībai” neatteiksies.

“Vai Latvija būs daļa no procesa, vai baiļu un neizlēmības dēļ paliksim aizkrāsnē. Nākamajai valdībai ir jābūt zaļā kursa valdībai, kas izmanto katru iespēju Latvijas iedzīvotāju interesēs. Nākamie četri gadi Latvijas izaugsmei ir izšķiroši. Nepietiks tikai ar to, ka nepadosimies populisma sirēnu dziesmai, nepietiks ar to, ka darīsim visu tā, kā līdz šim, būs jādara labāk un ātrāk, bet rezultāti var būt necerēti spoži mūsu valstij,” teica partiju apvienības “Attīstībai/”Par!”” Saeimas frakcijas vadītājs J. Pūce.

Kritikai pievienojās arī partijas valdes loceklis Edgars Jaunups, kas pie valsts neveiksmēm nu jau atklāti vainoja koalīcijas partneri “Vienotību”. Viņš uzskaitīja, cik gadus pēdējo 12 gadu laikā “Vienotība” bijusi atbildīga par finansēm un iekšlietām, kā arī par valdības vadīšanu, un konstatēja, ka šajā laikā daudzas nozares, kuras bijušas daudzsološas, nu piedzīvo stagnāciju.

Zaļā kursa nozīmi partijas programmas veidošanā uzsvēra arī partijas līdzpriekšsēdētājs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs.

“Viens no lielākajiem izaicinājumiem mums vēl ir priekšā, un laiks nav mūsu pusē. Un tas ir stāsts par klimata pārmaiņām (..) Vidējā gaisa temperatūra Latvijā, ja neko nedarīsim un nerīkosimies, paaugstināsies par pieciem grādiem. Tas ir ļoti nozīmīgs palielinājums (..) Neviens neapšauba faktu, ka nākotnē laikapstākļi kļūs aizvien neparedzamāki un bīstamāki. Ikviens lēmums, kuru mēs pieņemam, atstās sekas uz nākamo paaudžu dzīvi,” pauda ministrs.

Savas uzmanības centrā “Latvijas attīstībai” virzīs arī izglītības sistēmu un reģionālo ekonomiku. Pirmajā, cita starpā, joprojām esot nepieciešams finansējums skolotāju algām, bet reģionālā nevienlīdzība ar Rīgu kļuvusi vēl lielāka.

Bet, nākot pie varas “Attīstībai/”Par!””, situācija noteikti uzlabošoties. “Nesolām neizdarāmo un gribam būt droši, ka apsolīto izdarīsim,” pauda J. Pūce.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā