Juris Pūce: No "Rīgcentriskas" partijas esam pārtapuši par partiju visiem Latvijas reģioniem

Aizvadītajā sestdienā viena no koalīciju veidojošajām partijām – “Latvijas attīstībai” – aizvadīja savu kongresu. Tajā tika iezīmēti akcenti, ar kuriem organizācija nākamajā gadā plānoto 14. Saeimas priekšvēlēšanu laikā uzrunās vēlētājus, un izveidota jauna partijas institūcija – konvents.
©Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Ievēlēta tika arī ētikas komisija jaunā sastāvā, kurā darbosies Sergejs Akuličs, Dace Bargā, Agris Bojārs, Kārlis Ralfs Lapiņš un Loreta Robežniece. Lielāko balsu skaitu partijas kongresa balsojumā saņēma S. Akuličs - 87 balsis.

Vienlaikus LA kongresa dalībnieki balsoja arī par partijas statūtu grozījumiem, kas pieņemti ar 92 balsīm par un divām pret. Grozījumi paredz veidot jaunu institūciju - partijas konventu.

Savukārt revīzijas komisijā ievēlētas Sanita Kalniņa un Skaidrīte Astahovska-Eglīte.

Kongresā “Latvijas attīstībai” biedrs, bijušais organizācijas valdes priekšsēdētājs Juris Pūce cita starpā vēlreiz apliecināja, ka startēšana nākamajās vēlēšanās vienā tandēmā ar “Kustība “Par!””, par spīti domstarpībām pagātnē, ir pareiza izvēle, kas sola cienījamus rezultātus vēlēšanās.

Kā jau vēstīts, “Latvijas attīstībai” un “Kustība “Par!”” attiecības sašķobījās pēc tam, kad atklājās, ka J. Pūce, būdams vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs, izmantoja Rīgas domes sniegtas privilēģijas, kuras viņam pēc statusa nepienācās.

Kā “Latvijas attīstībai” un “Kustībai “Par!”” izdevās pārvarēt domstarpības un vienoties par kopīgu kandidēšanu 14. Saeimas vēlēšanās?

“Latvijas attīstībai” un “Kustībai “Par!”” nebija nozīmīgu politisku vai organizatorisku domstarpību. Mūsu kopīgās institūcijas turpināja strādāt bez jebkādas aizķeršanās, ļoti saskaņoti. Tas viennozīmīgi arī stimulēja šīs vasaras lēmumu startēt 14. Saeimas vēlēšanās kopā. Mums ir līdzīgas vērtības un laba sadarbības pieredze.

Tandēmā ar “Kustībai “Par!”” aizvadīti jau četri gadi un teju viens Saeimas sasaukums. Kā pēc šī visai turbulentā perioda vērtējat apvienotā saraksta izredzes atkal tikt ievēlētam?

Domāju, ka mums ir visai labas izredzes sekmīgi startēt Saeimas vēlēšanās un tapt pārliecinoši ievēlētiem Saeimā. To rāda arī sabiedrības viedokļu aptaujas.

Kas pamudināja pieņemt lēmumu par jaunas institūcijas - partijas konventa - veidošanu, un kādas līdz šim nerealizētas funkcijas tam būs jāpilda?

Partijas konvents ir institūcija, kas ir dabiska mūsu partijas izaugsmes tālākai attīstībai. Četrus gadus esam sekmīgi attīstījuši mūsu pārstāvniecību reģionos un no “Rīgcentriskas” partijas esam pārtapuši par partiju visiem Latvijas reģioniem. Tas prasa veidot jaunus sadarbības un lēmumu pieņemšanas formātus, lai visi partijas biedri varētu piedalīties lēmumu pieņemšanas procesā. Īpaši biedri, kas sekmīgi izgājuši demokrātiskam procesam un saņēmuši vēlētāju mandātu.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā