Pastaiga pandēmijas laikā

Kad jāatsakās no iecerētajiem ceļojumu plāniem un pat pie radiem tepat Latvijā liegts ciemoties, viena no nedaudzajām iespējām izvēdināt galvu ir doties pastaigā.
©depositphotos.com
Un izrādās, ka no pastaigas vienatnē veselībai tiek pat lielāks labums nekā varētu domāt, secina Redbook. Vispirms jau tā ir iespēja kādu laiku nepavadīt pie datora un citiem ekrāniem, ļaujot atpūsties gan acīm, gan mugurai, gan smadzenēm. Pastaigas laikā var klausīties mūziku vai audiogrāmatu un to netraucēti izbaudīt.

Staigāšana turklāt paver dažas drošas socializēšanās iespējas - arī no divu metru attāluma var brīdi parunāties ar kaimiņiem un sastaptiem paziņām, kaut vai vienkārši pamāt ar roku - arī tā ir sava veida komunikācija, kuras daudziem cilvēkiem šobrīd ļoti trūkst. Ja mājupceļā no pastaigas iegriežaties kādā tirdzniecības vietā, lai atjaunotu pārtikas rezerves, varat pie viena kaut ko atnest kaimiņam, kurš neiziet no mājām. Patīkama ir arī iespēja izrauties no nošķirtības savas mājas četrās sienās un atkal justies kā daļai no plašākas pasaules. Ir lieliski pašam noteikt, kurp doties, iedibināt jaunus maršrutus, izpētīt savai dzīvesvietai tuvāko apkārtni un atklāt vietas, kur nekad nav būts - to var uztvert kā nelielu piedzīvojumu. Ja negribas vienkārši iet, kur deguns rāda, var izpētīt sava rajona karti un ieplānot maršrutu. Pastaiga var kļūt arī par veidu, kā pakāpeniski uzlabot fizisko formu, ar katru reizi noejot arvien lielākus attālumus.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā