Vietas Liepājā, kas noteikti jāredz

Liepājas pirmsākumi meklējami 13. gadsimtā, kad starp ezeru un jūru, vietā, kur tecēja Līvas upe, izveidojās Līvas ciems. Pirmo reizi rakstos Līvas ciema vārds ierakstīts 1253. gada 4. aprīlī. Šobrīd Liepāja ir moderna pilsēta, kurā godā pagātni un domā par nākotni.
©Vladislavs Proškins/F64

Mierpilna atpūta un rokenrols

Padomju gados promenāde Liepājā, sākot no Tramvaja tilta virzienā uz jūru, bija slēgta militāra zona. Šobrīd tā ir vieta, kur apvienojas mierīgas pastaigas ar aktīvu nakts dzīvi, šarmanta atpūta ar rokenrolu un biznesa tikšanās ar māksliniecisku garu.

No promenādes paveras skaists skats uz Liepājas koncertzāli, Tirdzniecības kanāla jahtu piestātnēm, zvejas kuģīšiem un rosīgiem ostas strādniekiem. Ostas promenādi rotā dzintara pulkstenis, kas veidots no neskaitāmi daudziem dzintara gabaliņiem, kurus sarūpējuši paši liepājnieki. Turpat blakus izvietota miniatūra promenādes apkārtnes karte, kur var gan apskatīt visu tuvējo teritoriju no putna lidojuma, gan aptaustīt miniatūri veidotās ēku kontūras, vēsta liepaja.lv.

Promenādē atrodas iecienīts mūzikas klubs, kurā valda brīva atmosfēra, vairākas ēdināšanas vietas, kur sātīgi paēst, un pat 24/7 režīmā pieejama sporta zāle. Tāpat promenādē atrodas divas atpūtnieku iecienītas viesnīcas, kuru interjeru ir vērts apskatīt, arī nepaliekot viesnīcā. Viesnīca „Royal Hotel” ierīkota padomju laika ostas darbnīcās, kur betona brutalitāte kontrastē ar Ēģiptes stila greznību, savukārt otra viesnīca - „Promenade Hotel” - izveidota, pārbūvējot senu ostas spīķeri; tās vestibilā iekārtota arī jauka mākslas galerija.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā