Rudens rutīna: 5 ķermeņa daļas, kurām pievērst vislielāko uzmanību

Atkal ir šis gadalaiks! Lapas krīt, laikapstākļi kļūst vēsāki, un Jūsu āda, iespējams, izjūt to ietekmi. Rudens ir lielisks laiks, lai mainītu savu ādas kopšanas rutīnu un veltītu ādai papildu rūpes. Lūk, rudens rutīna, kas palīdzēs saglabāt Jūsu ādu formā visu sezonu.
21.11.2022. Publicitātes materiāls Abonē digitālo avīzi Neatkariga.lv bez maksas
 
©Publicitātes foto

Turklāt tuvojas Melnā piektdiena 2022, kas ir laiks, kad ikviens meklē izdevīgus kosmētikas un sejas kopšanas piedāvājumus.

Sejas āda

Ja līdz šim neesiet veikuši ādas attīrīšanu un pīlingu, tagad ir īstais laiks to sākt. Ikdienas tīrīšanas līdzeklis palīdzēs noņemt visus netīrumus un kosmētiku, kas uzkrājušies dienas garumā. Vairākas reizes nedēļā veiciet pīlingu, kas palīdzēs atbrīvoties no atmirušajām ādas šūnām un atklās gaišāku un starojošāku ādu.

Vēsāki laikapstākļi var būt skarbi Jūsu ādai, tāpēc ir svarīgi to mitrināt un barot. Bagātīgs, krēmīgs mitrinošs krēms palīdzēs saglabāt ādu maigu un elastīgu. Ja Jums ir nosliece uz sausu ādu, meklējiet mitrinošu krēmu, kas satur hialuronskābi vai glicerīnu, lai palīdzētu saglabāt mitrināšanu. Vēsāks laiks nozīmē arī to, ka saules stari nav tik spēcīgi. Tomēr tas nenozīmē, ka variet izlaist saules aizsargkrēmu, jo UV stari joprojām var kaitēt Jūsu ādai. Serums ir lielisks veids, kā nodrošināt ādai nepieciešamo mitrināšanu un barošanu. Ja meklējiet serumu, kas palīdzētu novērst ādas novecošanos, meklējiet tādu, kas satur retinolu vai C vitamīnu. Šīs sastāvdaļas palīdzēs padarīt ādu gaišāku un mazinās smalkās līnijas un grumbiņas.

Lūpas

Lielākajai daļai cilvēku, rudens mēnešos lūpas mēdz kļūt sausākas un plaisāt. Ievērojiet šos vienkāršos padomus, kas palīdzēs saglabāt lūpas veselīgas un mitras visu sezonu.

Ik nedēļu veiciet lūpu pīlingu. Ar cukura vai sāls skrubi maigi noņemiet atmirušās ādas šūnas no lūpām. Tas palīdzēs sagatavot lūpas nākamajam solim. Pirms gulētiešanas uzklājiet lūpu balzamu vai vazelīnu. Tas palīdzēs saglabāt mitrumu uz nakti. Dzeriet daudz ūdens. Lai visa ķermeņa āda, tostarp lūpas, būtu veselīga, ir svarīgi saglabāt mitrināšanu no iekšpuses. Izvairieties no lūpu laizīšanas. Siekalas var vēl vairāk sausināt lūpas. Aizsargājiet lūpas no aukstuma. Dodoties ārā, piesedzieties tās ar šalli vai uzklājiet lūpu balzamu.

Galvas āda

Šis ir laiks, kad vēlieties saviem matiem veltīt papildu rūpes, jo vēsie laikapstākļi var negatīvi ietekmēt Jūsu matus.

Sargājiet matus no laikapstākļiem. Kad laikapstākļi sāk pasliktināties, pārliecinieties, ka sargājiet matus no vēja un aukstuma. Kad ejiet ārā, nēsājiet šalli vai cepuri un izvairieties no karsto instrumentu lietošanas dienās, kad ārā ir īpaši auksts. Regulāri kopjiet matus. Aukstie laikapstākļi var padarīt matus sausus un trauslus, tāpēc ir svarīgi tos regulāri kopt. Meklējiet mitrinošu kondicionieri vai masku, ko var lietot vienu vai divas reizes nedēļā. Ierobežojiet mazgāšanu. Pārāk bieža matu mazgāšana var atņemt tiem dabiskās eļļas, padarot tos vairāk pakļautus bojājumiem. Ja Jūsu mati ir sausāki, mēģiniet tos mazgāt katru otro dienu vai pat reizi nedēļā.

Neaizmirstiet par galvas ādu. Vēsāki laikapstākļi var kaitēt arī galvas ādai, tāpēc pārliecinieties, ka tā ir veselīga, izmantojot labu galvas ādas skrubi. Tas noņems visus uzkrātos produktus vai netīrumus un palīdzēs stimulēt asins plūsmu šajā zonā. Apgrieziet sašķēlušos galus. Iestājoties sausākiem laikapstākļiem, matiem biežāk veidojas šķelti gali. Regulāri tos apgrieziet, lai saglabātu matu skaistumu.

Rokas

Daži padomi, kā rudenī saglabāt veselīgu roku ādas izskatu. Regulāri un rūpīgi mazgājiet rokas. Saaukstēšanās un gripas sezona ir pavisam tuvu, tāpēc pārliecinieties, ka bieži mazgājiet rokas, lai novērstu mikrobu izplatīšanos. Regulāri lietojiet roku krēmu vai losjonu. Aukstāks laiks var izraisīt sausas, saplaisājušas rokas, tāpēc pārliecinieties, ka lietojiet mitrinošu līdzekli. La Roche-Posay ir lieliski roku krēmi, kas mitrina un baro ādu, padarot to maigu neatstājot taukaino slāni.

Kad dodieties ārā, valkājiet cimdus. Tas palīdzēs pasargāt rokas no aukstajiem laikapstākļiem un neļaus tām kļūt sausām vai saplaisājušām. Regulāri veiciet roku pīlingu. Tāpat kā sejai, arī rokām var noderēt pīlings, lai noņemtu atmirušās ādas šūnas un atklātu maigāku un gludāku ādu.

Nagi

Rudens mēnešos ir svarīgi īpaši rūpēties par nagiem. Aukstāki un sausāki laikapstākļi var nodarīt postījumus rokām un arī nagiem, padarot tos trauslus. Taču, veicot dažus vienkāršus pasākumus, Jūs variet saglabāt nagus veselīgus.

Regulāri atjaunojiet manikīru. Tas var šķist pašsaprotami, taču ir svarīgi uzturēt nagus tīrus un koptus visu gadu. Tomēr rudens mēnešos, iespējams, vēlēsieties pievērst pastiprinātu uzmanību nagu apgriešanai un tīrībai. Aizsargājiet nagus no aukstuma. Kad dodieties ārā, valkājiet cimdus un centieties pēc iespējas vairāk mitrināt rokas un nagus.

APMAKSĀTA PUBLIKĀCIJA

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā