“Lidl” Ziepniekkalnā strauji būvējas un tam jau meklē darbiniekus

“Lidl” veikals Ziepniekkalnā vēl nav pabeigts. Šobrīd līdzās parkam slejas betona karkass, taču ņemot vērā tā būvēšanas ātrumu, veikals vasaras beigās jau varētu būt pabeigts. Par to liecina arī “Lidl Latvija” uzsāktā darbinieku meklēšana veikalam Ziepniekkalnā.
©Ilze Šteinfelde/Neatkarīgā

Tiesa, joprojām nav zināms, kad varētu atvērties pirmie "Lidl" veikali Latvijā. Daļa no veikaliem jau ir pilnībā gatavi un arī darbinieku sastāvs ir pilnībā nokomplektēts. Līdz šim "Lidl" atvēršanu kavēja epidemioloģiskā situācija.

Aicinot darbā "Lidl" veikalā Ziepniekkalnā, uzņēmums piedāvā pilna un nepilna darba laiku, kā arī noteikta termiņa darba līguma iespējas, lai ikviens varētu atrast sev piemērotāko darba apjomu. Pirms darba uzsākšanas visiem darbiniekiem notiek mācības, kas ilgst vairākus mēnešus.

Vieta, kur “Lidl” izvēlējies atvērt veikalu Ziepniekkalnā, ir Graudu un Valdeķu ielas stūrī, līdzās Ēbeļmuižas parkam. Iepriekš šajā vietā bija ar kokiem aizaugusi pļava. Tajā labu vietu veikaliem saredzēja “SIA “VPH Latvia”, kas šajā vietā izplānoja būvēt divus tirdzniecības ēkas. Vienā atradīsies “Lidl”, bet otra būs pielāgota citu nomnieku vajadzībām, piemēram, ikdienas preču tirdzniecībai, aptiekai, zooveikalam un ēdināšanai. Kopējā jaunā tirdzniecības centra platība būs ap 5000 m2, investīcijas plānotas 8 miljonu eiro apmērā.

Ilze Šteinfelde/Neatkarīgā

Lai šo ieceri īstenotu, tika nocirsti vairāk nekā 100 koki. “SIA “VPH Latvia”, pērn uzsākot šo projektu, gan skaidroja, ka projekta tehniskie risinājumi izvēlēti tā, lai saglabātu pēc iespējas vairāk koku. Katra izzāģētā koka vietā tuvējā apkaimē tikšot iestādīts jauns koks un kopā ar apzaļumošanas speciālistiem uzraudzīta tā augšana turpmākos 10 gadus, kas esot jauna iniciatīva Latvijas praksē.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā