Rīgas domes īstenoto satiksmes uzlabojumu rezultātā autobusam jābrauc pa ietvi

Rīgas domes satiksmes departamenta īstenotos satiksmes uzlabojumus, kurus Rīgas domes deputāts Valdis Gavars nosaucis par "plastmasas stabiņu invāziju" galvaspilsētā, tracina ne vienu vien autobraucēju – tie radījuši jaunus sastrēgumus Rīgā. Savukārt Altonovas ielā (Torņkalnā) veikto uzlabojumu rezultātā autobusi ir spiesti uzbraukt uz ietves, lai veiktu pagriezienu.
©Ekrānšāviņš no Youtube

"Pēdējās dienās daudzi rīdzinieki noteikti ir pievērsuši uzmanību apstāklim, ka vairākās Rīgas ielās veiktas dažādas satiksmes organizācijas izmaiņas, turklāt, šķiet, ir sākusies parādība, kuru varētu dēvēt par "plastmasas stabiņu invāziju"," norāda Rīgas domes deputāts.

Pēc viņa teiktā, plastmasas stabiņu invāzija ir ne tikai Čaka ielā un Bruņinieku ielā, bet tagad arī uz Altonavas ielas tilta, kur, ar stabiņiem norobežojot veselu joslu nobrauktuve no tilta, ir samazināts transportam atvēlēto joslu skaits, tādējādi šo tiltu padarot teju vai neizbraucamu intensīvas satiksmes laikā ne tikai rīta un vakara stundās. Par to liecina arī aculiecinieka video:

“Kā savā vēstulē pilsētas vadībai un Rīgas domes Satiksmes departamentam norāda Torņkalna un Bieriņu apkaimes iedzīvotāji, jaunradītā josla, kuras uzdevums, pēc organizācijas "Pilsēta cilvēkiem" teiktā, esot parūpēties par gājēju drošību (!), īpaši kavē sabiedrisko transportu, jo rada pamatīgus sastrēgumus virzienā uz Mārupi, gan Torņkalna un Āgenskalna virzienā. Jāpiebilst, ka šīs joslas pēkšņo rašanos nav komentējis ne Rīgas mērs Mārtiņš Staķis, ne Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks; vismaz nekādi komentāri publiski nav tikuši dzirdēti. Tādēļ pēc iedzīvotāju iniciatīvas #tēriņu55republika ir sākta parakstu vākšana, aicinot novērst radušās nepilnības,” savā vēstulē pauž RD deputāts.

Rīgas domes deputāte Justīne Panteļējeva (PRO) mikroblogošanas vietnē “Twitter” kritizētājiem norāda : “Strādājam pie satiksmes drošības uzlabošanas visā Rīgā. Jā, ne viss izdodas ar pirmo reizi. Uzlabojam, kad redzam risinājumus nestrādājam kā iecerēts - tikai šādi varam virzīties uz izpildvaru, kurai nav bail mēģināt arī jaunus risinājumus”.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā