Rīgas ielās stabiņi ļoti ātri kļūstot netīri – jau iztērēta teju puse naudas

Nepilnu divu vasaras mēnešu laikā par stabiņu mazgāšanu jau iztērēta teju puse no līgumā paredzētā finansējuma.
©Ģirts Ozoliņš/F64
No 11. jūnija līdz 1. septembrim ir veikta 1344 lokano plastikātu stabiņu apkope, kas kopumā izmaksājusi 18 560 eiro, Neatkarīgajai atklāj Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora biroja galvenā referente Lelde Rudzika. Tātad vidēji 13,80 eiro par vienu stabiņu.

“Norādām, ka stabiņu apkope neietver tikai paša stabiņa nomazgāšanu, bet arī apsekošanu, materiālu, darbaspēku un citas ar apkopi saistītas izmaksas,” sacīja L. Rudzika. Šī gada līguma kopējā summa par stabiņu apkopi ir 39 095 eiro (bez PVN), kas ir izdalīta uz vairākām pozīcijām, un stabiņu apkope ir tikai viena no tām.

“Stabiņu apkope notiek atbilstoši reālajai situācijai, pārsvarā tīrot tikai tos stabiņus, kad tas ir nepieciešams satiksmes drošības nodrošināšanai. Stabiņu apkope neietver tikai paša stabiņa nomazgāšanu, bet arī apsekošanu, materiālu, darbaspēku un citas ar apkopi saistītas izmaksas. Stabiņi netiek mazgāti katru dienu un netiek mazgāti arī pilnīgi visi ielās uzstādītie stabiņi. Atbilstoši tehniskajai specifikācijai ceļa norobežojošo elementu vizuālo apskati veic vienu reizi nedēļā. Ja apskates laikā tiek konstatēts, ka kāds no stabiņiem ir netīrs un nav redzami atstarojošie elementi, tādējādi apdraudot satiksmes drošību, tad nekavējoties tiek organizēta tā attīrīšana. Ja apsekošanas rezultātā konstatēts, ka stabiņš ir netīrs, bet neapdraud satiksmes drošību, tad tā mazgāšana tiek veikta vēlāk - vidēji reizi mēnesī,” iepriekš Neatkarīgajai stāstīja Lelde Rudzika.

Stabiņu apkopšanu veic SIA “AVS Latvija”, ar kuru Rīgas domes Satiksmes departaments 2021. gada 11. jūnijā ir noslēdzis līgumu. Kopējā līguma summa ar PVN 47 305,19 eiro. Līgums ir spēkā līdz noteikto saistību izpildei, kas ir ne vēlāk kā līdz 2022. gada 10. jūnijam.

Pēc “Firmas.lv” informācijas, uzņēmums “AVS Latvija” reģistrēts 1994. gadā un darbojas satiksmes organizācijas tehnisko līdzekļu uzstādīšanas jomā. Firma pieder Vācijā reģistrētajai kompānijai “AVS Verkehrssicherung”.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā