Vai un kā iespējams atgūt naudu no “Rīgas satiksmes” par liegtajām atlaidēm?

Atbild “Rīgas satiksme” Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Baiba Bartaševiča-Feldmane:
©Nora Krevneva/F64

Vispirms gribu pateikt, ka “Rīgas satiksme” pilda valdības noteiktās prasības [pašvaldības un sabiedriskā transporta pakalpojuma sniedzēji, kuri saņem dotācijas no pašvaldībām, stingro ierobežojumu laikā nepiemēros braukšanas maksas atvieglojumus], šī nav uzņēmuma iniciatīva.

Lai atgūtu naudu, klientiem, kuri iegādājušies mēneša biļeti ar atlaidi un uzsākuši to lietot sabiedriskajā transportā, ir jāraksta iesniegums un tas jāsūta uz e-pastu info@rigassatiksme.lv. Iesniegumā jānorāda e-talona numurs, vārds, uzvārds, personas kods, kā arī bankas konts, uz kuru jāveic naudas atmaksa. Nauda par neizmantotajām dienām tiks atmaksāta 100% apmērā.

Klientiem, kuriem ir mēnešbiļete, bet vēl nav validēta, vai ir kāda cita biļete, kas iegādāta ar atlaidi [piemēram, “Rīdzinieka kartes” brīvdienu stundas biļete par 60 centiem], iesniegums nav jāraksta. Uz “lokdauna” laiku e-talona darbība tiek apturēta, pēc tam pasažieris varēs turpināt lietot iegādātās biļetes ar atlaidi. [piebildei - jebkura iegādātā biļete ir derīga gadu].

Konteksts:

No 21. oktobra līdz 15. novembrim, kamēr ir spēkā pastiprinātie drošības noteikumi, sabiedriskajā transportā tiek atceltas visas pašvaldības piešķirtās atlaides braukšanas biļešu iegādei visām pasažieru kategorijām. Tādējādi “Rīgas satiksme” ir uzsākusi pakāpenisku atlaides atcelšanu un visiem pasažieriem, tostarp arī Rīgas pašvaldības noteiktās braukšanas maksas 100% atvieglojumu saņēmēju kategorijām, piemēram, pensionāriem, no 21. oktobra jāiegādājas biļetes par pilnu cenu.

Atlaižu atcelšana notiks automātiski, un pasažieri varēs izmantot jau esošos e-talonus (Rīdzinieka kartes, skolēna e-kartes, personalizētos un nepersonalizētos e-talonus), tajos ielādējot biļetes par pilnu cenu.

Pasažieri, kuri saņem valsts piešķirto atlaidi - personas ar I vai II invaliditātes grupu, personas līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti un persona, kas pavada personu ar I invaliditātes grupu vai personu līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti, neatkarīgi no tā, vai ir vakcinētas vai nav, varēs turpināt sabiedrisko transportu izmantot kā līdz šim.

Pasažieriem, kuri norēķiniem sabiedriskajā transportā izmanto biļetes par pilnu cenu, jaunā kārtība nekādas izmaiņas neievieš. Minētie pasažieri braucieniem tāpat kā līdz šim varēs izmantot gan braucienu biļetes, gan stundas biļetes, gan arī mēnešbiļetes.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā