Rīgas dome taupa naudu - "Staro Rīga" šogad nenotiks

Gaismas festivāls „Staro Rīga” ir viens no lielākajiem Ziemeļeiropas gaismas festivāliem. Un ik gadu pulcēja tūkstošiem skatītāju. Taču dzīves dārdzība atstājusi ietekmi arī uz šo pasākumu – nauda jātaupa, šogad festivāls atcelts.
©Oksana Džadana/ F64
„Rūpējoties par elektroenerģijas taupīšanu, gaismas festivāls “Staro Rīga” šogad nenotiks. Tā vietā paredzēti alternatīvi risinājumi un cita veida pilsētvides noformējumi, piemēram, dzīvā uguns un dažādi dizaina objekti, par ko informēsim atsevišķi,” lakoniska ir Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Un taupīs ne tikai uz „Staro Rīga” rēķina. Kā apgalvo Rīgas mērs Mārtiņš Staķis, ieviešot energotaupības pasākumus pašvaldība cer ietaupīt 10 miljonus eiro. Energotaupības pasākumi paredz, ka pašvaldības iestādēs gaisa temperatūra nepārsniegs +20,5 grādus. Savukārt naktīs un brīvdienās gaisa temperatūra tiks samazināta vēl par četriem grādiem. Tiks kontrolētas ventilācijas sistēmas, samazināts karstā ūdens patēriņš un modernizēts Rīgas domes iestāžu apgaismojums, pārejot uz LED apgaismojumu. Publiskajā telpā, ielās, kur gaismekļi izvietoti bieži, tiks atslēgta daļa apgaismojuma. Pilnībā apgaismojums tiks izslēgts no plkst.3 līdz plkst.4 naktī, atstājot apgaismojumu parkos, tuneļos, uz gājēju pārejām. Pašvaldības iestāžu fasāžu un dažādu objektu apgaismojums tiks izslēgts no pusnakts līdz plkst.5.

Jāpiebilst, ka „Staro Rīga” tika izveidots 2008.gadā, svinot Latvijas 90gadi un ir kļuvis par tradīciju Latvijas dzimšanas dienas svinību programmā galvaspilsētā.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā