Komentāri: Rīdzinieki ceļ trauksmi: plānots nojaukt trīs vēsturiskus tiltus

Komentē 7

Abi "pieminekļi" ir katastrofa no lietošanas viedokļa

6.septembris 2023 Atbildēt

>>Cits pēc cita Torņakalna ainavā ir redzami trīs tilti pāri dzelzceļam uz Friča Brīvzemnieka, Torņakalna un Altonavas ielu. >> Galvenais, lai būtu jauni, labāki tilti! Vecos graustus laiks vai nu atjaunot, vai nojaukt, un to vietā uzcelt jaunuis!!!

6.septembris 2023 Atbildēt

Ko var ņemties ar tiem veciem krāmiem. Vajag modernizēt Rīgu, vajag jaunus tiltus, vajag modernizēt infrastruktūru.

6.septembris 2023 Atbildēt

Ir jau "piemineklis" Kalnciema 2a. Vismaz 30 gadus, tā bija pamesta ēka. Pēc tam gandrīz sabruka, tad gandrīz nojauca. Tagad stāv "vēsturiski vērtīgās"sienas. Un nevienam tas ērms netraucē. Kas tā par loģiku jaunu būvēt slikti, vecu kaku neļaut nojaukt ir labi?

6.septembris 2023 Atbildēt

Ko var pļeckarēties ar tiem veciem krāmiem? Jūs pagātnē dzīvojat vai šodienā.

JĀSĀK būtu ar visa bruģa aizvākšanu visā Rīgā (varbūt izņemot vienīgi Vecrīgu), nevis tikai kaut kādā vienā ielas posmā! La nav mašīnas jālauž! Man neviens no šititiem ņaudētājiem nez kāpēc nav gatavs apmaksāt regulāri izdauzīto bukšu nomaiņu.

Pēc tam jāķeras klāt visiem vecajiem graustiem - ja ir no koka, pussapuvis - nost, vēl jo vairāk ja neapdzīvots. Un šeit es nesaku ka nedrīkst no koka būvēt no jauna, kaut ko skaistu un modernu.

Un visbeidzot visi iespējamie un neiespējami tilti un šķērsojumi pār dzelzceļu, ja tie kaut mazākajā mērā apgrūtina vai traucē satiksmi tad ir nekavējoties jārisina - 99% veco nojaucot un uzbvējot vietā 4x labāku, vienalga vai tas ir tunelis, tilts, vai kaut vai tramplīns, bet tā lai ir vismaz 2 joslas katrā virzienā! Lai nav tāda situācija, ka no katra Rīgas rajona (dēļ dzelzceļa šķērsojumjem) ved ārā divas tievas tērcītes, kam lai izsūktos cauri reizēm ir jāgaida gandrīz stunda.

6.septembris 2023 Atbildēt

Joprojām nesaprotu, kāpēc trase bija jābūvē pilsētas centrā. Vai tiešām nesaprata, ka būs problēmas. Vai ,piemēram, Parīzē starpvalstu dzelzceļš iet gar Eifeļa torni?

7.septembris 2023 Atbildēt

LABĀKS VARIANTS IR! Esmu savā FB profilā aprakstījis šī dzelzceļa posma iestrādāšanu pazemē, pāri atjaunojot vēsturisko zemes līmeni. Arī tad jāupurē tilti, bet ar daudz lielāku ieguvumu. Man nav jaudas stumt savas idejas, ja patīk- palīdziet, visu labumam! Iespēju izveidot Hanzas parku VISĀ preču stacijas teritorijā aiz Hanzas ielas jau palaidu garām (mana ideja)...

9.septembris 2023 Atbildēt