Sarunas ar Veidemani

Katru trešdienu 19.00 “Neatkarīgā” piedāvās jaunu raidījumu – “Sarunas ar Veidemani”

Jau pēc diviem mēnešiem būs divi gadi, kopš “Neatkarīgā” pārgājusi no drukāta laikraksta formāta uz digitālo formātu. Pēc pārejas uz digitālo formātu “Neatkarīgā” ir ievērojami palielinājusi lasītāju auditoriju. Viena mēneša laikā katrs trešais latvietis apmeklē “Neatkarīgo” vai portālu “nra.lv”
©Mārtiņš Zilgalvis/F64

Populārākos “Neatkarīgās” rakstus izlasa 150-200 tūkstoši lasītāju.

5. martā publicēto Bena Latkovska interviju ar Andreju Piontkovski triju dienu laikā izlasīja katrs sestais latvietis. Jau iznāk “Neatkarīgās” izdevums angļu valodā. Pa šo laiku tas ir ieguvis stabilu lasītāju loku. Angļu valodas izdevuma lasītāji ir ārzemnieki, kuri dzīvo Latvijā un citās Baltijas valstīs, kā arī citās ES valstīs dzīvojošie, kuru biznesa vai citas intereses ir saistītas ar Latviju, Baltiju vai Austrumeiropu. Šodien “Neatkarīgā” sāk jaunu virzienu pirmo raidījumu videoformātā. Tas ir pirmais solis virzienā uz multimediju platformas izveidi.

Jauno raidījums veidos Elita Veidemane. Uzdevu viņai jautājumu: “Kāda ir atšķirība starp sarunu vai interviju, kura ir teksta formā un video ierakstā?”

Elita Veidemane:

Ļoti bieži ir tā, ka, intervējot kādu cilvēku, pazūd intonācija, neparādās smaids, apliecinājums vai šaubas. Rakstīts vārds tomēr ir rakstīts vārds - tas, kaut arī iedarbīgs, tomēr ne vienmēr spēj atklāt intervējamo.

Tāpēc radās doma paplašināt uztveres iespējas, proti, intervēt politiķus, dažādus speciālistus, kultūras cilvēkus utt. “dzīvajā” - lai katrs ierauga ne tikai burtus laikrakstā, bet arī mīmiku, žestus, emocijas.

Mūsu raidījums sauksies “Sarunas ar Veidemani”. Kāpēc es saku - mūsu raidījums? Tāpēc, ka tā ir komanda, kas to veido. Tie ir operatori, skaņu vīri, nofilmētā materiāla apstrādātāji, videomeistari, grimētāji utt. Tie ir kolēģi žurnālisti, kuri rosina idejas. Tie ir draugi, kuriem arī ir savi piedāvājumi - ko intervēt.

Esam par šo projektu domājuši gana ilgi, un tas, protams, pilnveidosies laika gaitā. Katra diena dod kaut kādu ierosmi, katrai dienai ir savi notikumi - dramatiski, pat traģiski, bet ir arī kaut kas īpaši labs un gaišs. Tā ka raidījumi būs dažādi. Būs ne tikai izzinošas intervijas, bet arī konfrontācijas, kurās piedalīsies divi vai trīs cilvēki ar dažādiem uzskatiem. Būs politika, kultūra, būs dzīve.

Iespējams, kāds personāžs daļai skatītāju nepatiks, un tomēr - aicināšu ieklausīties arī tādos cilvēkos, kurus ne visi pieņem kā savējos. Jo visi taču nevar būt tik patīkami kā ziedošais maijs, vai ne? Vienmēr esmu teikusi, ka intervēt var jebko. Arī ienaidnieku. Ja vien ir noturīga nervu sistēma. Gan intervētājam, gan tam, kuru intervē.

Tātad - tiekamies ēterā katru trešdienu pulksten 19.”

Interviju ar partijas "Latvijai un Ventspilij" priekšsēdētāju, Ventspils domes deputātu Aivaru Lembergu skatiet šeit.

Jau šovakar plkst. 19.00 aicinām noskatīties “Neatkarīgās” raidījumu “Sarunas ar Veidemani”!

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā