Ko virs Latvijas 25. jūnijā darīja Baltkrievijas lidmašīna?

Lai gan kopš 25. maija Latvijas valdība ir aizliegusi Baltkrievijā reģistrētiem aviopārvadātājiem izsniegt lidojumu atļaujas un līdz ar to ielidot Latvijas gaisa telpā un izmantot Latvijas lidostas, Baltkrievijas aviosabiedrības "Belavia" lidmašīnas joprojām šad un tad mēdz šķērsot Latvijas gaisa telpu. Aculiecinieka novērojumi vietnē “fligtsradar24” liecina, ka 25. jūnijā “Belavia” lidmašīna reisā no Minskas un Antāliju pārlidojusi Latvijas austrumu daļai.
©Ekrānšāviņš

Tiek pieļauts, ka “Belavia” ielidojusi Latvijas gaisa telpā, lai izvairītos no negaisa.

Saskaņā ar spēkā esošiem noteikumiem un rekomendācijām, Baltkrievijā reģistrētās aviosabiedrības Latvijas gaisa telpu var izmantot tikai ārkārtas gadījumos. Aģentūras “Leta” rīcībā esošā informācija liecina, ka arī 27. maijā “Belavia” šķērsoja Latvijas gaisa telpu reisā Minska-Tallina.

Valdības 25. maijā attiecībā un Baltkrievijā reģistrētiem aviopārvadājumiem pieņemtie striktie lēmumi sekoja pēc Baltkrievijas varas iestāžu rīcību, 23. maijā pārtverot un piespiedu kārtā nosēdinot Jau rakstījām, ka 23. maijā Minskā, ceļā no Atēnām uz Viļņu, nosēdināta aviokompānijas "Ryanair" reisa lidmašīna, kurā atradās Baltkrievijas opozīcijas līderes Svjatlanas Cihanouskas štāba loceklis, opozīcijas medija "Nexta" dibinātājs un galvenais redaktors Romāns Protasevičs.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā