Eksprezidents Valdis Zatlers poltiķi Aināru Šleseru nosauc par meli

Eksprezidents Valdis Zatlers Latvijas radio raidījumā “Krustpunktā” politiķiem, kas šobrīd ap sevi cenšas pulcēt tautas masas, veltīja visai skarbus vārdus. Aināru Šleseru viņš nosauca par meli, bet Alda Gobzema aktivitātes nodēvēja par "trampiskām".
©Romāns Kokšarovs/F64

V. Zatlers atzina, ka jokojieties mēdz teikt, ka viņa cilvēki vienmēr ir Saeimas prezidijā un valdībā. Ar saviem cilvēkiem, domājot kādreizējos Reformas partijas biedrus.

Valdis Zatlers Reformu partiju dibināja 2011.gadā pēc lēmuma pieņemšanas par Saeimas atlaišanas rosināšanu. Reformu partija startēja 11.Saeimas ārkārtas vēlēšanās, taču pēc kāda laika atbalsts partijai sāka mazināties, līdz 2015. gadā tā tika likvidēta. V. Zalters “Krustpunktā” uzsvēra, ka partija likvidēta “solīdā veidā”, bez parādiem. Taču bijušie partijas biedri turpina aktīvi darboties politikā, piemēram, Vjačeslavs Dombrovskis.

Politiķu pašreizējās aktivitātes V. Zatlers vērtē visai piesardzīgi. Pēc viņa teiktā, piemēram, Saeimas deputāts Aldis Gobzems šobrīd ap sevi pulcē ļaudis, kas iepriekš nav piedalījušies vēlēšanās, kam patīk, ka tiek lamāta valdība. Viņš neesot dzirdējis no Gobzema nevienu konkrētu mērķi, izņemot - gāzt esošo valdību. “Drusku tāda trampiska pieeja. Vienreiz jau tā var,” rezumēja V. Zaters.

Savukārt Ainārs Šlesers, pēc viņa teiktā, ir aktīvo senioru grupas vadonis. To varot redzēt, iepazīstoties, kādus cilvēkus viņš ir sapulcinājis ap sevi. Tāpat ap viņu esot sapulcējušies cilvēki, kas ir kaut kādā veidā aizvainoti, pazemoti, nav novērtēti. “Šlesera partijai ir programma, kas pagaidām gan vēl nav pieejama publiski, bet ir vismaz uzrakstīta. Tas liecina, ka viņa pieeja ir nopietnāka. Bet mans jautājums ir, vai tie, kas atceras Šlesera laikus Latvijā, vai tie ir mainījuši domas. Un kā uzrunāt tos, kas viņu neatpazīst. Tas būs viņa izaicinājums. Tomēr, sekojot Šlesera aktivitātēm, izskatās, ka viņš ir sajaucis iedomas ar realitāti, kur realitāte ir viņa viedoklis. Turklāt, viņš bieži ir melīgs. Vai cilvēks, kas melo, ir spējīgs kaut ko vadīt,” jautā V. Zatlers.

Viņš noliedza, ka Reformu partiju veidojis aizvainojuma dēļ. “Man nebija aizvainojuma. Es vispār nekad dzīvē neapvainojos. Ja kāds kaut ko man ir noskaudis vai nodarījis, tā ir viņa problēma. Man ar savu iekšējo pasauli pietiek. Man nevajag atzinumu vai revanšu par katru cenu." sacīja V. Zatlers.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā