Slepkava patlaban, iespējams, atrodas Jēkabpilī

Vakar Jēkabpilī, veikalā „Beta”, iespējams, redzēts policijas meklētais slepkava Leons Rusiņš. Tādas runas klīst Jēkabpilī, un tās ir dzirdējusi arī noslepkavotās sievietes advokāte Anna Nore, apliecinot, ka jēkabpilieši ir satraukti. Kā stāsta zinātāji, šāda demonstratīva rīcība Rusiņam ir raksturīga, sak, jūs nevarat man neko izdarīt, noķert nevarat, sodīt nevarat, bet es varu darīt visu, ko vien vēlos.
©Valsts policija

Annas Nores arhīvā saglabājušies noslepkavotās sievietes ieraksti, kas liecina par Rusiņam piemītošo vajāšanas māniju: „10. septembris. Viņš braukā ap māju. Vismaz desmit reizes. Klauvēja pie loga. Zvanīju policijai. 15. septembris. Naktī viņš klauvēja pie loga. Dienā bērnu laukumiņā piegāja pie bērna, iebiedēja, prasīja par mīļākajiem. Iesniegums Valsts policijai.” Līdzīgu ierakstu ir ļoti daudz.

Sazvanot Jēkabpils policiju, mēģināju uzzināt, vai tur ir saņemts iesniegums par iespējamo Rusiņa ieraudzīšanu veikalā „Beta”, kas, starp citu, atrodas blakus Jēkabpils policijas iecirknim. Pēc ilgas tincināšanas uzzināju, ka tāds iesniegums nav saņemts - vismaz ne elektroniskā formā. Ja ir saņemts papīra formā - tad jāvaicā policijas iecirkņa priekšniekam Rolandam Bērziņam, kurš „pagaidām izgājis”.

Sarunās ar jēkabpiliešiem uzzināju, ka visi ir satraukti par viņa iespējamo atrašanos pilsētā. Atgādinām: Rusiņš ir bīstams noziedznieks, tāpēc par viņa iespējamo atrašanās vietu jāziņo policijai, kaut arī vilšanās sajūta par tās bezspēcību ir pārkāpusi visas robežas.

Portāls NRA jau rakstīja, ka 16.aprīlī Jēkabpils novadā sava bērna un mātes acu priekšā tika nodurta 1983.gadā dzimsi sieviete. Slepkavību pastrādāja viņas bijušais vīrs Leons Rusiņš, kurš mēnešiem ilgi sievietei draudēja un viņu vajāja, par to regulāri tika ziņots policijai, bet sieviete pasargāta netika.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā