Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Juris Vizbulis: Es mīlu šo brīdi, kurā dzīvoju!

© JURIS ZĪĢELIS 

«Šobrīd notiek aktīvi mēģinājumi – gatavojos Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas lielajiem svētkiem Aglonā, kur dziedāšu 14. un 15. augustā,» saka operdziedātājs, Latvijas Nacionālās operas un baleta tenors Juris Vizbulis. Sestdien, 8. augustā, viņš svinēja savu 39. dzimšanas dienu.

Savā dzimšanas dienā viņš ir aicināts dziedāt kristībās, bet pēc tam jubilārs dosies uz Skaistkalnes pagastu, kur viņa ģimene pavisam nesen sākusi iekopt lauku mājas. Tur šaurā lokā ar pašiem tuvākajiem cilvēkiem arī tiks svinēta viņa dzimšanas diena.

«Savā dzimšanas dienā esmu koncertējis, reiz dziedājis arī Siguldas opermūzikas svētkos, bet pēdējos gados mēģinu šo dienu ieplānot brīvu. Šogad izņēmums būs kristības, bet tas ir tik skaists pasākums, kas arī man ļaus atcerēties savu piedzimšanu un iegūt īpašu svētku noskaņojumu,» domā Juris. Viņš, starp citu, atceras savu piedzimšanas brīdi. «Reiz kādā intervijā lasīju, ka dziedātāja Ieva Akuratere arī to atceras. Agrāk baidījos par to runāt, domāju, ka varbūt esmu to nosapņojis, bet tad uzdrošinājos mammai pajautāt, vai Priekules slimnīcā, kurā nācu pasaulē, tolaik sienas bija zaļā krāsā? Mamma atbildēja apstiprinoši. Un es pat atceros, tieši kāda bija tā zaļā krāsa...» apgalvo rītdienas gaviļnieks.

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" izdevumā!