Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Līga Rīdere: Nekas nav neiespējams

© LĪGAS RĪDERES PERSONISKAIS ARHĪVS

Apbrīnojamo pārvērtību meistare un muzikālā šova «X faktors» zvaigzne Līga Rīdere 2020. gada sākumā pēc meitiņas piedzimšanas noteica mērķi: mainīt savu dzīvesveidu. Jaunā gada apņemšanās ir īstenota ar uzviju, jau septiņus mēnešus viņa ir par 20 kilogramiem vieglāka, neievērojot stingras diētas. Līga iedvesmo arī citas dāmas, labprāt daloties ar savu pieredzi un padomiem sociālajos tīklos.

Apņemties un rīkoties

«Pārmaiņas nenotiek vienā dienā, bet lēmuma pieņemšana par labu pārmaiņām gan ir vienas dienas jautājums. Es pieņēmu lēmumu, ka vēlos dzīvot labāku dzīvi. Meklēju veidu, kā to izdarīt. Mainīju savus ēšanas paradumus, izvairījos no produktiem, kas satur cukuru, uzturā sāku lietot vairāk dārzeņu. Katru dienu ir fiziskās aktivitātes, kas ilgst vismaz 15 minūtes. Tā kā esmu mamma, protams, laiks, ko varu veltīt sportam, ir ierobežots. Bet rezultāts neizpalika. Sākumā atbrīvojos no 15 kilogramiem, pēc tam palēnām samazināju svaru, līdz kopumā bija mīnus 20 kilogrami. Mans mērķis ir saglabāt šo dzīvesveidu. Mans nolūks nebija diēta. Es vēlējos dzīvot veselīgāk, kas arī palīdzēja uzlabot manu fizisko un emocionālo labsajūtu.

Kāpēc zaudēt katru dienu, jūtoties slikti, iet garām spogulim nodurtām acīm un domāt, ka man nepatīk tas, ko redzu? Kāpēc justies slikti šodien, ja var justies labi? Šis ir lēmums, ko neatkarīgi no apģērba izmēra varam pieņemt šodien. Tas, kā jūtamies, ir mūsu izvēle. Tā ir disciplīna, darbs ar sevi. Tiklīdz negribēšu sevi sakārtot iekšēji, tas būs redzams arī vizuāli. Ja iekšēji kaut kas nepatiks, ja domāšu sliktas domas, tad tas būs redzams.

Īstenībā ļoti daudzas sievietes, tajā skaitā es, ēd emociju iespaidā. Emocionālais stāvoklis ir ļoti būtisks, īpaši pasaulē, kurā ēdiens ir bauda. Tas nav tikai enerģijas avots, lai varētu kustēties un dzīvot. Gūstam pozitīvas emocijas, baudot dažādas garšas. Man nepatika tas, ko redzēju spogulī. Es jutos nomākta. Lai uzlabotu pašsajūtu, patika ēst kaut ko garšīgu. Uz mirkli tiešām palika labāk, bet tas tikai pasliktināja situāciju. Ir jāpēta dziļāk, kāpēc jūtos slikti. Tagad, kad šādi mirkļi pienāk, es to apzinos un izvēlos, vai šobrīd ēdīšu tāpēc, ka izjūtu diskomfortu. Tad, kad sāc sevi izprast, vari pieņemt lēmumus, kas palīdz virzīties pozitīvajā virzienā. Nesaprotot, kas notiek, tu apēd savas sliktās emocijas: sāpes, vilšanos, bailes,» skaidro Līga.

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" izdevumā!