Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Jubilārs Oļegs Šapošņikovs. Pirms jauna pagrieziena

© NO OĻEGA ŠAPOŠŅIKOVA PERSONISKĀ ARHĪVA

«Man dzimšanas diena saistīta ar garīgām pārdomām. Es to uztveru līdzīgi kā Jaungadu – tas ir zināms atskaites punkts, pēc kura seko jauns pagrieziens un iespēja daudz ko sākt no jauna,» saka režisors Oļegs Šapošņikovs, Daugavpils teātra valdes priekšsēdētājs un mākslinieciskais vadītājs. Otrdien, 11. maijā, viņš svin savu 52. dzimšanas dienu.

«Es neesmu lielu banketu un klāto galdu piekritējs, bet tas neizslēdz to, ka dzimšanas dienā var arī priecāties. Un kāpēc ne, jo tas, ka tu joprojām esi uz šīs pasaules, un dzimšanas diena ir tam apliecinājums, nozīmē, ka Dieviņš tev dod iespēju turpināt šo dzīvi un sevi vēl pilnveidot. Es tiešām uz to skatos no tādām pozīcijām - tas ir prieks un apbalvojums, ka esi nodzīvojis kārtējo gadu līdz savai dzimšanas dienai. Tātad tu vēl esi derīgs,» saka Oļegs Šapošņikovs, piebilstot, ka viņam dzimšanas diena nav skumja, drīzāk klusa un pārdomu pilna.

«Es, protams, nevaru izvairīties no radu un draugu apsveikumiem, kas ir tradīcija, un arī, protams, ir patīkami, bet es to saistu nevis ar kādu materiālu ieguvumu, bet vairāk ar pozitīvas enerģijas pieplūdumu. Jo, kā mēs zinām, vārdi mēdz materializēties, un pat tad, ja kāds no apsveikumiem varbūt ir formāls, es tik un tā to mutiski vai rakstiski saņemu, un katrs labs vārds vairo pozitīvo enerģiju,» uzskata jubilārs.

Visspilgtāk atmiņā viņam palikusi 50. dzimšanas dienas svinības, ko režisors pats sev noorganizēja. Tas bija teatralizēts izbrauciens ar tramvaju pa Daugavpili kopā ar draugiem un kolēģiem. «Daugavpils tramvaju parkā ir ekskluzīvs pakalpojums - tur joprojām ir viens ļoti antīks tramvaja vagons, kas sen vairs nekursē, bet ar ko ir iespējams izbraukt pa pilsētu. Tas notiek diezgan skaļi un ir visnotaļ sirreāli, bet tā ir aizraujoša iespēja atgriezties pagātnē. Šis ceļojums laikā un telpā bija visspilgtākā mana dzimšanas diena,» stāsta Oļegs un iesaka šādu iespēju izmantot arī »Vakara Ziņu« lasītājiem. Jo īpaši šai laikā, kad sabiedriskas vietas, kur šaurā lokā pasēdēt pie galdiņa, nav pieejamas. «Es uzskatu, ka šāds izbraukums ar tramvaju iespaidu ziņā pavisam noteikti pārspēj svētku pusdienas kafejnīcā vai restorānā.»

Sirsnīgi sveicam jubilāru!