Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Ilona Balode izdod dziesmu kopā ar vīra kolēģiem

© Publicitātes foto

Ar dziesmu «80-tie» par sevi atkal atgādinājusi grupa «Abstinence», kuras redzamākais tēls ir vokāliste un aktrise Ilona Balode-Ūdre. Šoreiz tās ierakstā piedalījušies arī viņas vīra Rolanda Ūdra grupā «The Hobos» muzicējušie Egons Kronbergs un Mārtiņš Burkevics.

Dziesmas «80-tie» mūzikas autors ir Gatis Gaugers, bet teksta autore ir Ilona Balode-Ūdre.

«Dziesma «80-tie» vēsta par karstām vasaras dienām, kad tikko nolijis lietus un atminamies par to, kas bijis. Par smeldzi, kas ielīst krūtīs, apzinoties to, ka laiks slīd caur pirkstiem, neapturami gaistot - viens mirklis, un tagadne jau ir kļuvusi par pagājību, nebeidzamais laika rats rit, mēs esam šeit, un nākamā brīdī jau kļūstam par atmiņām...» tā tiek pieteikta šī dziesma.

Šoreiz «Abstinences» rindās nemana otru šīs apvienības līdzdibinātāju Valēriju Cīruli, ar kuru kopā Ilona februārī laida klajā dziesmu «Pasaciņa», kas veiksmīgi iekaroja savu vietu «Latvijas sirdsdziesmas» aptaujā. Savukārt pieredzējušais Gaugers sadarbībā ar Ainaru Virgu un Guntaru Raču martā bija izdevis dziesmu «Sargā savu dvēselīti» - tā savukārt pastaigājās pa LR2 «Muzikālās bankas» apcirkņiem. Laika gaitā «Abstinences» rindās pabijuši dažādi mūziķi, bet šobrīd līdera lomu uzņēmies Gatis Gaugers. Interesanti, ka «Abstinences» sākotnējā sastāva ilggadējais bundzinieks Kaspars Grīnbergs (ex. «Deus Sex Machina», «Huskvarn») pārcēlies uz dzīvi ASV, taču viņš noteikti vēlējies piedalīties šajā īpašajā ierakstā un bungas iespēlējis attālināti Losandželosas «Ultimate Studios» producenta Čārlija Veimaira uzraudzībā.