Pirmdiena, 29.aprīlis

redeem Laine, Raimonds, Vilnis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Tomass Hendriks Ilvess Latvijā ticis uzskatīts par sekssimbolu Baltijas mērogā

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Ir cilvēki, kuriem liptin pielīp apzīmējums «seksa simbols». Viens no pirmajiem šāda novērtējuma kritērijiem visbiežāk ir acīm redzams – izskats. Pēc tā vērtētas tiek supermodeles, sportistes un sportisti, aktrises un aktieri, citi pazīstami cilvēki. Par laimi, šāds vērtējums vairs nekotējas. Cilvēks nav tikai viņa izskats!

O, prezidenti!

Nav plaši dzirdēts, ka kādu no valsts prezidentiem mūsu valstī uzskatītu par seksīgu, kaut arī Valdis Zatlers kādā aptaujā nominēts kā 159. seksīgākais politiķis pasaulē, bet numerologi par eksprezidentu Andri Bērziņu saka - viņa cipari liecina par izteiksmīgu seksualitāti.

Toties Igaunijas bijušais Valsts prezidents Tomass Hendriks Ilvess Latvijā ticis uzskatīts par sekssimbolu reģionālā mērogā. To esot noskaidrojis britu laikraksta «The Guardian» žurnālists, kuram šādu vērtējumu savukārt izteikusi angliski runājoša Latvijas iedzīvotāja. Re, cik vienkārši var, sadzīviski runājot, piekārt birku, un pārējais atkarīgs vien no tiražēšanas apjomiem. Varbūt šāds vērtējums rodas kā mārketinga triks, bet, iespējams, tas ir tikai nepamatots popularitātes pavadonis. Jo pazīstamāks cilvēks, jo vairāk gribas viņam piedēvēt visu to jaukāko...

Aktieri, sportisti...

Aktieri visās valstīs un visos laikos tikuši apveltīti ar epitetiem seksīgais, seksa simbols un tā tālāk. Var jau būt, ka pirmoreiz kādam tas noticis saistībā ar lomu un pēc tam šis tēls ticis ekspluatēts, līdz aktieris to pieņēmis un valkā kā savu otro ādu. Tomēr nevar noliegt, ka 20. gadsimtā skaistuma un no tā izrietošos seksīguma standartus noteica Holivuda.

Starp citu, arī Londonas olimpisko spēļu dalībnieces un dalībnieki 2012. gadā tika vērtēti ne tikai pēc viņu sportiskajiem sasniegumiem, bet arī... kā seksīgākie, izvēloties vidējo aritmētisko skaistuli. Šajā gadījumā izskatam ir bijusi būtiska nozīme. Savulaik vīrieši par Latvijas sporta seksa simbolu izvēlējās vieglatlēti Inetu Radeviču.

Pat ja tagad sievietes un, cerams, arī vīrieši var justies gandarīti, ka viņām un viņiem vairs nepievieno apzīmējumu «seksīgie», atgādināsim, ka pasaules tūrē pludmales volejbolistēm jāspēlē, tērptām bikini, bet vīrieši drīkst spēlēt garajos šortos. Vairāku valstu sportistes ir atteikušās vilkt bikini un tikušas sodītas. Saki nu vēl, ka sportā nevērtē izskatu, bet sasniegumus!

Spēcīga enerģija

Kāpēc cilvēki pievērš uzmanību seksam un seksualitātei un mēdz pārdzīvot, ja netiek novērtēti kā seksuāli pievilcīgi? Seksuālā enerģija ir ļoti spēcīga, tā ir viens no mūsu virzītājspēkiem. Sabiedrībā ilgi mēdza uzskatīt - būt seksīgam ir prestiži, tas ir kā pievienotā vērtība, kā garšas pastiprinātājs. Mūslaikos šāds vērtējums, vismaz skaļi, tiek pelts.

Bet tiesa: ja seksuālie signāli tiek raidīti uzbāzīgi, tad pienāk laiks, kad sabiedrība kapitulē, nogurusi nopūšas un piekrīt - labi, labi, kļūsti par seksa simbolu, Pamela Andersone ar savu iespaidīgo bisti un knapo bikini! Pienāk laiks, un pēc kārtējās aptaujas rezultātiem 2011. gadā viņu no troņa nostumj cita aktrise - Dženifera Anistone, kas, izrādās, atzīta par visu laiku seksīgāko sievieti. Tā lēmis vīriešu žurnāls «Men's Health».

Kāpēc par sekssimbolu kļuva Merilina Monro? Neapstrīdēsim pagājušā gadsimta konkrētā laika posma ietekmi! Viņa sava laika puritānisko morāli satrieca ar blondo tēlu, koķetēriju, sievišķību un emocionalitāti. Viņai bija dota prasme (pat ja aktrise to neapzinājās) manipulēt ar cilvēkiem un spēja iepatikties. Un arī flirts viņai bija tīkams. Merilinas trumpis bija jutekliskums. Šīs sievietes kompleksi un vīriešu izvēle nodrošināja viņai sekssimbola slavu, jo skandāli popkultūrā ir otrā maize.

Laimīgie 11. datumā dzimušie

Attiecīga gadagājuma cilvēki Latvijā spēj novērtēt anekdotes par poručiku Rževski un saprot, kāpēc jāsmejas. Psiholoģijas zinātņu doktors Andrejs Žandrs skaidrojis, ka katrā jokā var atrast patiesības graudu. Hrestomātiskais brunču mednieks poručiks Rževskis dzimis 11. maijā. Šajā datumā dzimušie vīrieši ir izskatīgi, viņiem piemīt neatvairāma harisma un vīrišķā enerģija, un sievietes padodas kā pļautas. Viņām nav variantu!

Maijā, bet ne 11. datumā, ir dzimis Džordžs Klūnijs, vēl viena seksīguma ikona. Kad nodzīvoti vairāk nekā 40 gadi, šāda tipa cilvēkiem iestājas tā dēvētais nenosakāmais vecums, kad viņi saņem komplimentus par izskatu, izskatās pievilcīgāki nekā jaunībā un vispār - nevar saprast, cik viņiem to gadu ir. Klūnija pievilcības pluss varētu slēpties viņa dzimšanas datumā, kas nodrošina magnētismu un seksuāli pievilcīgas personības tēlu. Skaidrs, kaut kas jau tajā Džordžā ir! Ne velti ironiskās «Martini» reklāmas vietējā atdarinājumā Klūnija vietā meiteņu atraidījumu saņem pašmāju aktieris Ģirts Ķesteris. Arī viņa seksīgā un iekārojamā vīrieša tēls medijos ticis tiražēts apbrīnojami neatlaidīgi.

Dabasmātes lutekļi

Ir cilvēki, kuriem pati dabasmāte lēmusi būt seksuāli ļoti radošiem, un mīlēšanās viņiem ir nepieciešama. Stresa situācijās viņi enerģiju mēdz atbrīvot ar ātro seksu. Tas ir tikai veids, kā noņemt spriedzi, tāpēc var gadīties sānsoļi. Turklāt seksuālā enerģija viņos stimulē interesi par nodarbēm, kurās rodas radošā, ar ķermenisko mākslu saistītā enerģija - dziedāšanu, dejošanu, jā, arī teātra un kino mākslu. Viņiem ar to ir jānodarbojas, lai netiktu bloķēta otrā čakra, kas «atbild» par seksualitāti fizisko baudu un pievilkšanos starp vīrieti un sievieti. Varētu teikt, ka šo pretējam dzimumam nāvējošo kombināciju pastiprina piedzimstot iedotā prasme viegli manipulēt ar cilvēkiem, jo viņi zina, ko otrs grib, kā arī spēja iepatikties.

Starp citu, ne vienmēr tas, kurš par kaut ko daudz runā, to pašu arī dara. Tāpēc uz tā dēvētajiem seksa guru nevajadzētu lūkoties kā uz netikļiem. Ļoti iespējams, ka ar runāšanu un rakstīšanu par seksu viņi pelna maizītei un sviestiņam. Un tikai.