Uz "Jaunķemeriem" uzlabot veselību!

Vēl aizvien ir daudz aplamu priekšstatu par to, kam un kad būtu nepieciešama medicīniskā rehabilitācija – vieni domā, ka tas domāts tikai cilvēkiem ar smagām diagnozēm, citi turpretim šos pakalpojumus salīdzina ar SPA. Ne viens, ne otrs apgalvojums nav pareizs. Kādas iespējas veselības uzlabošanai piedāvā kūrorta rehabilitācijas centrs “Jaunķemeri” un kam tas var noderēt, ‒ plašāk stāsta centra vadītāja un neiroloģe Elīna Malkiela.
20.08.2020. Sabīne Salmane Abonē digitālo avīzi Neatkariga.lv bez maksas
 

2.lapa

Pērciet jau gatavu piedāvājumu!

2. iespēja: Veselības veicināšanas programmas

Kam derēs?

Šis ir daudziem saprotamāks pakalpojums, jo var izvēlēties kādu no gatavām programmām uz 2‒7 dienām ar iepriekš zināmu procedūru sarakstu un skaitu. Šajā pakalpojumu kategorijā ietilpst arī populārās sulu kūres organisma atjaunošanai. Īpaši pieprasīta šobrīd ir 5 dienu veselības veicināšanas programma mediķiem un izglītības iestāžu darbiniekiem. Atkarībā no piedāvājuma veselības veicināšanas programmās mēdz būt iekļautas gan fizioterapijas nodarbības grupās, gan minerālūdens vannas, arī dūņu procedūras, baseina apmeklējums, sāls terapija, masāžas, lekcijas, nūjošanas - ļoti dažādi! Veselības veicināšanas programmas vairāk paredzētas veseliem cilvēkiem, tomēr arī šajā gadījumā kūre sākas ar konsultāciju pie ārsta, lai speciālists pārliecinātos, ka programmā paredzētās procedūras pacienta veselībai nekādu risku neradīs. Veselības aspekts rehabilitācijas centrā vienmēr ir noteicošais! Ja ārsts kādu procedūru no piedāvājuma saraksta ieteiks izsvītrot, tās vietā diemžēl nevarēs saņemt kādu citu procedūru vai aktivitāti.

KRC JAUNĶEMERI ARHĪVS

Nereti veselības veicināšanas programmas izvēlas arī dāvināšanai, bet neiroloģe Elīna Malkiela aicina rūpīgi izvērtēt, cik gadu ir cilvēkam, kuram šo dāvanu vēlas pasniegt, vai tā būs piemērota viņa vecumam, fiziskajām spējām un vai dāvanas saņēmējs neslimo ar kādu kaiti, kuras dēļ piedāvājumā minētās procedūras nebūtu pieļaujamas. Šādā gadījumā būtu pareizāk dāvināt individuālās medicīniskās rehabilitācijas kursu.

Kas jāņem vērā?

Veselības veicināšanas programmas nebūs piemērotas pacientiem ar kustību traucējumiem, cilvēkiem pēc insulta vai infarkta. Pēc konsultācijas ar rehabilitācijas ārstu, visticamāk, lielākā daļa no piedāvājumā iekļautajām procedūrām viņam tiks liegtas, jo tās ir kontrindicētas šo diagnožu gadījumos. Savukārt individuāli pielāgot šīs programmas nevar, jo tajās ietvertas grupu nodarbības zālē un baseinā. Tāpēc pacientiem, kuriem anamnēzē bijusi kāda veselības problēma, daudz piemērotāka būs medicīniskā rehabilitācija, kur ar pacientu speciālisti strādā arī individuāli.

KRC JAUNĶEMERI ARHĪVS

Mums jautā - mēs atbildam

‒ Vēlētos izbaudīt arī dūņu procedūras, bet esmu dzirdējusi, ka ne visiem tās rekomendē.

‒ Dūņu aplikācijas var ieteikt veseliem pacientiem, kuri sūdzas par saspringtiem muskuļiem, tās var lietot profilaktiski, detoksikācijai, organisma attīrīšanai no sārņvielām. Tomēr dūņu procedūras nedrīkst izmantot onkoloģijas un insulta pacienti, tās nerekomendē arī pēc kardioloģiskām saslimšanām.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā