Vakcinācijas vietu karte izveidota ar rupjām kļūdām

Vakcinācijas projektu birojs vakar Twitter kontā ievietoja vakcinācijas kabinetu karti. Tajā atrodama informācija par 571 vietām (ārstniecības iestādēm un ģimenes ārstu praksēm) Latvijā, kurās iespējams veikt vakcināciju pret Covid-19.
©Ekrānšāviņš

Visvairāk vakcinācijas kabinetu ir Rīgā un citās lielajās pilsētas. Mazajās pilsētās ir vien daži kabineti. Piemēram, Talsos vakcinācija pret Covid-19 šobrīd ir pieejama divās vietās, Valdemārpilī - vienā. Ir novadi, kuros vispār nav atrodams neviens vakcinācijas kabinets, piemēram, Ciblā.

Vakcinācijas kabinetu kartē atrodama informācija par vakcinācijas kabineta atrašanās vietu, tā telefonu numuru, e-pasta adresi (ja tā ir norādīta) un darba laiku. Visnotaļ derīga informācija. Ja vien tā visos gadījumos būtu precīza un izmantotais karšu serviss - vismaz apmierinošs. Taču tā nav. Piemēram, Piņkos, Kolkas ielā iezīmēta ģimenes ārstu prakse, kas patiesībā atrodas Kolkā. Tāpat arī Ķemeros Pūres ielā iezīmēta Pūres Ģimenes ārstu prakse. Twitter lietotāji saskaitījuši daudzas šādas un līdzīgas kļūdas. Karšu izgatavotājs “Jāņa sēta” atzīst, ka karšu serviss, kas tiek izmantots, ir ļoti zemas kvalitātes, un solījās palīdzēt. Karte šobrīd atrodama šeit. Jācer, ka drīzumā, kad seniori meklēs informāciju par vakcinācijas iespējām, kļūdas būs noverstas.

******

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Signal kanālā.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā