Pret Covid-19 vakcinētas četras simtgadnieces

Poti pret Covid-19 līdz vakardienai ir saņēmuši četri simtgadnieki un četri Latvijas iedzīvotāji, kuri šogad svinēs 100 gadu jubileju.
©Mārtiņš Zilgalvis/F64

Šos cienījamos gadus sasniegušos seniorus vakcinēja Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (Rīgā), Iecavas veselības centrā (Iecavā), Ingara Burlaka ģimenes ārsta praksē (Rīgā), Violetas Celmas ģimenes ārsta praksē (Liepājā) Aksanas Utenkovas ārsta praksē (Dobelē) un Grigaļūnes Ivetas ģimenes ārsta un arodveselības un arodslimību ārsta praksē (Bauskas novadā). Visas vakcinētās simtgadnieces un deviņdesmitdeviņgadnieces ir dāmas un visas potētas ar "AstraZeneca" vakcīnu.

Līdz vakardienas vakaram pirmo vakcīnas pret Covid-19 devu saņēmuši vairāk nekā 12 600 senioru vecumā virs 70 gadiem, kā arī vairāk nekā 5250 ilgstošas sociālās aprūpes centru klienti un 2253 to darbinieki.

Veselības ministrija aicina ikvienu Latvijā dzīvojošu senioru vecumā virs 70 gadiem zvanīt pa tālruni 8989, lai pieteiktos vakcīnai pret Covid-19 vai arī reģistrēties vietnē manavakcina.lv.

Kopš 1.marta būtiski palielinātas arī bezmaksas tālruņa līnijas 8989 jaudas. Pēc Veselības ministrijas skaidrotā, šobrīd 91% gadījumu gaidīšanas laiks zvanot ir zem 15 sekundēm, vidējais sarunas laiks, lai pieteiktu sevi vakcīnai pret Covid-19, ir 3 minūtes.

Vakar Latvija saņēma šonedēļ plānoto "AstraZeneca" vakcīnu piegāde 14 400 devu apjomā, kas tuvāko divu dienu laikā nonāks vakcinācijas vietās - gan pie ģimenes ārstiem, gan arī pie ārstniecības iestādēm.

*****

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Signal kanālā.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā