Vakcinācijas procesu atkal vajā problēmas: pieteikties vakcīnai visi šorīt nevarēja (papildināts)

Lai gan sākot ar šodienu vakcīnu pret Covid-19 būtu jāvar saņemt ikvienam, kas to vēlas, šorīt to izdarīt varēja tikai prioritārajās grupās reģistrētie iedzīvotāji. Daudzi cilvēki, kuri šorīt vietnē manavakcina.lv centās pieteikties vakcinēšanai konkrētā vietā un laikā, to nevarēja izdarīt.
©Dmitrijs Suļžics/F64

“Mēģināju pieteikties vakcinācijai, bet nesanāca. Vairākas reizes ielogojos un izlogojos, nekā. Joprojām uzraksts vēsta, ka mana prioritārā grupa nav atvērta. Kāda prioritārā grupa? Vai tad šodien nebija jāsākas masveida vakcinācijai?,” Neatkarīgajai sašutis jautāja lasītājs Juris no Rīgas.

Ekrānšāviņš

Viņam taisnība - sākot ar šodienu vietnē "manavakcina.lv" jebkuram Latvijas iedzīvotājam vecumā virs 18 gadiem bija jābūt iespējai izvēlēties sev tuvāko un ērtāko vakcinācijas pret Covid-19 vietu un pieraksta laiku. Veselības ministrija pirmdienas rītā ziņoja, ka pieejami vairāk nekā 21 700 brīvie vakcinācijas pierakstu laiki.

Vakcinācijas projekta birojs mikroblogošanas vietnē "Twitter" aptuveni pulksten 10.45 ievietoja informāciju, ka manavakcina.lv darbībā ir problēmas, kas tiek risinātas. Tās tikšot novērtas vienas līdz divu stundu laikā. Vakcinācijas projekta birojs atvainojas par sagādatajām neērtībām tiem, kas šobrīd vēlējās reģistrēties vakcīnas saņemšanai.

Arī Veselības ministrija pēc pulksten 11 vietnē "Twitter" ievietoja līdzīgu atvainošanos.

Ap pulksten 14.30 Veselības ministrija informēja, ka tehniskās problēmas ir novērstas un tagad visiem iedzīvotājiem virs 18 gadu vecuma ir iespēja izvēlēties vēlamo vakcinācijas vietu un laiku.

"Šobrīd visiem iedzīvotājiem virs 18 gadiem vietnē manavakcina.lv ir nodrošināta iespēja izvēlēties vakcinācijas vietu un laiku. Šis tehniskais šķērslis ir atrisināts," informē Veselības ministrija.

Neatkarīgā izpētījusi, kā visērtāk pieteikties vakcinēšanai un kā tikt pie vēlamās vakcīnas

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā