Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas pašvaldība plāno piešķirt 1000 latu dzīvnieku līķu savākšanai

Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas deputāti šodien atbalstīja papildu 1000 latu piešķiršanu dzīvnieku līķu savākšanai galvaspilsētā līdz šā gada beigām.

Kā deputātus informēja Mājokļu un vides departamenta Vides pārvaldes priekšnieks Askolds Kļaviņš, viena no pašvaldību funkcijām ir dzīvnieku līķu savākšana un utilizācija.

Kļaviņš pastāstīja, ka tiekot savākti visdažādāko dzīvnieku līķi - suņi, kaķi, lapsas, putni, bijis izsaukums arī savākt eža līķi.

Vides pārvaldes priekšnieks norādīja, ka par atrastu dzīvnieka līķi jāzvana uz Pašvaldības policiju, kas arī koordinēs tālākos darbus. "Pēc mirušā dzīvnieka dosies speciālisti, pie kaķa līķa policijai braukt nez vai būtu lietderīgi," piebilda Kļaviņš.

2009.gadā starp Rīgas domes Vides departamentu un SIA "SIA 1960" tika noslēgts līgums par dzīvnieku līķu savākšanu un utilizāciju Rīgā.

SIA "SIA 1960" saskaņā ar līgumu veic eitanizēto dzīvnieku līķu savākšanu no Rīgas pilsētas dzīvnieku patversmes, nodrošina izbraukumus uz izsaukuma vietām Rīgas pilsētas administratīvās teritorijas robežās notriekto un citā veidā bojā gājušo un pilsētas ielās, parkos atrasto dzīvnieku līķu savākšanai, tostarp lapsu, kā arī veic dzīvnieku līķu apbedīšanu dzīvnieku kapsētā "Citi medību lauki".

Vides departaments šī projekta īstenošanai bija pieprasījis 13 798 latus no Rīgas Vides aizsardzības fonda, taču tam tika piešķirts 6000 latu. Līgums ir spēkā līdz 31.decembrim, turpretī finansējums pakalpojuma veikšanai ir atlicis 388 lati, kas nav pietiekami dzīvnieku līķu savākšanas un utilizācijas nodrošināšanai līdz šī gada beigām, norādīja Kļaviņš.

Tādēļ Kļaviņš lūdza papildus piešķirt 1000 latu un pievienotās vērtības nodokli pakalpojuma nodrošināšanai līdz līgumā paredzētā termiņa beigām.