#256 / 14.11.2022

Valdības veidošanas konsultāciju vadītājs Krišjānis Kariņš pagājušās nedēļas sākumā, pēc sarunām ar “Apvienoto sarakstu”, paziņoja, ka gaidīšot līdz nedēļas beigām – vai nu, vai nu! Vai nu AS piekritīs “Kariņa piedāvājumam”, vai arī ne. Tas tad arī noteikšot – būs valdība vai nebūs.
 
Neviena lidmašīna nepaliek gaisā un agrāk vēlāk nosēžas vai nogāžas. Tāpat arī jauna valdība tiks sastādīta, lai vai kurš būs tās premjers. Taču simptomātiski, ka dažādi šķēršļi un klupšanas akmeņi šajā procesā ir izgaismojušies ne tikai starp partijām, bet arī to iekšpusē – starp dažādām interešu grupām.
 
Lietuvā dibinātā Baltijas korporatīvās pārvaldības institūta (BKPI) viceprezidenta un partijas “Jaunā Vienotība” politiķa Andra Grafa mēģinājumi pirms trim gadiem ietekmēt ekonomikas ministra lēmumu mainīt “Latvenergo” padomi demonstrē, kā ārzemēs dibinātas biedrības piesegā var bīdīt konkrētas ekonomiskās intereses.
 
"Atkopties kopā, atkopties stiprākiem," – šāda devīze dota pasaules ekonomiski attīstītāko valstu grupas G20 samitam, kas 15. novembrī sāksies Bali salā Indonēzijā. Lozungs tika izvēlēts jau sen, pirms 24. februārī notikušā Krievijas iebrukuma Ukrainā, un kopš šī brīža neglābjami novecojis. G20 valstīm tagad jādomā nevis par to, kā atgriezties ierastajā biznesa apritē pēc Covid-19 pandēmijas, bet gan par to, kā piespiest Krieviju apvaldīt tās agresīvo apetīti.