#146 / 01.06.2023

Bez lielas aizķeršanās, gluži kā pēc grafika divos pēcpusdienā, trešajā balsošanas kārtā par Valsts prezidentu ar 52 balsīm (26 “Vienotība”; 16 ZZS un 10 “Progresīvie) tika ievēlēts Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.
 
Lietuvas amatpersonas atklājušas, ka Lietuvā no Eiropas daudzu gadu garumā ievesti un tirgoti veci pārtikas produkti – pat ar astoņus gadus iepriekš notecējušu derīguma termiņu. Latvijas Pārtikas un veterinārā dienesta darbinieki par notikušo pauž satraukumu – notiekot informācijas vākšana par to, vai savecējušais ēdamais nav tirgots arī Latvijā, noskaidroja “Neatkarīgā”.
 
Kamēr milzīgie vēja un saules parki vēl tikai top pārsvarā uz papīra un datoros, jau pakļautā ūdens enerģija padarījusi Latviju par Baltijas mēroga milzi elektrības ražošanā un eksportā.
 
ASV aizliedza veikt darījumus ar Krievijas bankām enerģētikas jomā. Taču lielākā Kremlim tuvā finanšu iestāde “Gazprombank” izvairījusies no šiem ierobežojumiem. Kā tas kļuva iespējams un cik efektīvas būs jaunās sankcijas, skaidro “Neatkarīgā”.