7 padomi, kā dzīvot dabai draudzīgāk un vienlaikus ieekonomēt naudu

Dzīvo gudri! 23.aprīlis
 
pexels.com
Daudzi cilvēki mūsdienās arvien spiesti domāt, kā ieekonomēt naudu, lai līdz algas dienai nebūtu jādzīvo trūkumā. Visvieglāk ir iespējams ieekonomēt uz pārtiku, pērkot lētākus produktus un atsakoties no luksusa precēm. Kā vēl iespējams ietaupīt un vienlaicīgi dzīvot dabai draudzīgi?

pexels.com

1. Folija ēdiena gatavošanai

Vai zinājāt, ka foliju var izmantot atkārtoti? Pēc tā lietošanas noskalojiet to ar ūdeni un trauku mazgāšanas līdzekli. Izžāvējiet foliju un lietojiet to atkāroti. Līdzīgi var rīktoties arī ar sviestmaižu maisiņiem.

pexels.com

2. Cepumu un tējas iepakojumi

Pēc cepumu notiesāšanas vai tējas izdzeršanas nemetiet laukā to iepakojumu. Kartona iepakojumiem būs grūtāk rast pielietojumu, taču metāla kārbas varat izmantot kā dažādu produktu uzglabāšanas traukus. Šādos traukos produkti tiks pasargāti no mitruma, kā arī izskatīsies stilīgi.

pexels.com

3. Spreja pudeles

Izlietojot produktus, kuri iegādāti spreja pudelēs, to iepakojumam var rast jaunu pielietojumu. Rūpīgi izmazgājiet spreja pudeles un piepildiet tās ar mājās gatavotiem tīrīšanas līdzekļiem. Ideja, kā pagatavot savu tīršanas līdzekli, atrodama šeit.

pexels.com

4. Tukšas vīna pudeles

Tukšas vīna pudeles var kalpot kā labas ūdens pudeles. Ja jūsu mājās krāna ūdens ir pietiekami labā kvalitātē, lai to dzertu, tad izmantojiet to un nepērciet ūdeni plastmasas pudelēs. Ierodoties ciemiņiem, iepildiet rūpīgi izskalotās vīna pudelēs ūdeni un pasniedziet to šādi. Tas izskatīsies gaumīgi un stilīgi!

pexels.com

5. Plastmasas maisiņi

Tā vietā, lai pēc maisiņu iegādes tos izmestu laukā, izmantojiet tos atkārtoti. Veidi, kā izmantot tos atkārtoti ir dažādi, piemēram, veikalā nepērciet jaunu maisiņu, bet izmantojiet iepriekš iegādāto, tāpat šie maisiņi var noderēt kā miskastes maisiņi vai dažādu lietu uzglabāšanai.

pexels.com

6. Stikla burkas

Veikalos pieejami dažādi produkti stikla burciņās, tostarp dažādi marinējumi, ievārījumi, medus u.c. Nākamreiz izlietojot produktus, izmazgājiet burciņas. Tās varat izmantot dažādu ēdienu uzglabāšanai, tai skaitā gatavu maltīšu, bakalejas un garšvielu uzglabāšanai, nepērkot speciālus produktu uzglabāšanas traukus.

pexels.com

7. Nevajadzīgs kokvilnas apģērbs

Novalkāts, saplēsts kokvilnas apģērbs, kuru, piemēram, nevar ziedot citiem, var būt labs palīgs mājas uzkopšanai. Pagatavojiet no veciem T-krekliem lupatiņas. Sagrieziet kreklus nelielos gabalos un izmantojiet kā tīrīšanas lupatiņas!

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija