Komentāri: Jānis Ošlejs: Pašā centrā jābūt jautājumam – kā ekonomiski augt straujāk

Komentē 9

Precīzāk būtu jājautā-kā apturēt straujo kritienu uz leju?

24.oktobris 2023 Atbildēt

Izklausās saprātīgi!

24.oktobris 2023 Atbildēt

Jau 2012.g. teiktais: Prezidents ir pārliecināts, ka Latvijai būs vajadzīga citāda varas struktūra. «Starptautiskā Valūtas fonda paziņojumā teikts, ka Eiropa runā, bet nerīkojas. Es pieļauju, ka daudzu Eiropas pārvaldes struktūru konstrukcija pati par sevi neļauj rīkoties. Būs jāveido struktūras, kas ir rīcībspējīgas. Tajās struktūrās Latvijai būs liela nozīme. Es ceru, ka mēs tagad esam pietiekami izglītoti un sagatavoti, lai varētu tur piedalīties un teikt savu vārdu,» sacīja Bērziņš ( Valsts prezidents: vajadzēs jaunas varas struktūras / IR_lv)

24.oktobris 2023 Atbildēt

Visas ekonomikas pamats ir enerģētika. Jeb elektrība. Katrs var ieiet AST un paskatīties, cik elektr. dienā izlieto esti, leiši un letiņi. Letiņi vismazāk. Tātad saražojam arī vismazāk. Būtisks faktors ir elektr. cena. Tas nosaka konkurētspēju. Mums bija un arī šodien ir OIK. Mums nav savu vēja parku, nav sava kabeļa uz Skandināviju, nav Skultes. Bet ir zaļie noderīgie idioti. Un arī "šrēderīši". Un tad visi brīnās, ka esam no pakaļas Baltijā!!!

Varbūt varētu līdzēt melu detektors ar ASV operatoriem. Priekš "šrēderīšiem". Visiem, kuri pieņem lēmumus: deputātiem, ministriem, policistiem, tiesnešiem, prokuroriem, visiem ierēdņiem un padomēm. Kam ir izdevīgi, ka pie mums nav īsti labi? Pareizi. Mūsu austrumu kaimiņam. Kurā hokeja ložā nupat nesen sēdēja prezidenti un eksprezidenti? Pareizi, pie Savicka kunga. Savicka kungs, visu cieņu, savu maizīti godam nopelna. Un mūsu valdības elite tiek ņemta cauri visās pozās un visās atverēs, ka šļakst vien.

Kamēr neatrisinās "šrēderīšu" problēmu, nekas likumsakarīgi nevar mainīties. Tikai nav mums piedzimis tāds Hērakls.

Tas iecerētais vēja parks gar Kurzemes stāvkrastu arī nu jau tiek sekmīgi "rakts nost".

24.oktobris 2023 Atbildēt

Visu jau pareizi pateici, bet ir vēl viens faktors - tās "runājošās galvas", kas MK un arī Saeimā sēž, budžeta sakarā tās spriež tikai par to, kā šauro un plāno deķīti sadalīt tā, lai pietiktu visiem caurumiem. Neviens nedomā kā to naudiņu nopelnīt. Jo tad ir jādomā, bet tas prasa piepūli un vajag kaut ko, ar ko domāt.

24.oktobris 2023 Atbildēt
EDGARS > kalamburs

"Nepieciešama vien skaidra politiskā griba....." - ekonomika+politika (vara)+ideoloģija - un Latvija ar Minox apsteidz visu pasauli par 50 gadiem! Un ieguldīt pēc 21.08.1991. varēja zinātnē, izglītībā, kultūrā, lai attīstītu VEF, RAF, ALFA mikroshēmas utt., utml. Taču neoliberālisma ideoloģijas adepti Latvijas Ceļa vadībā aizgāja pa Vāsingtonas konsensa programmu īstenošanas ceļu. Un negaidiet no liberāl-marksistiski domājošajiem kādas radikālas izmaiņas. To jau droši vien bij. prezidents Bērziņš saprot, jo viņa 2012.g. aicinājums joprojām nav sasniedzis dzirdīgas ausis ( sk - Prezidents:mums būs vajadzīgas jaunas varas struktūras / IR_lv)

24.oktobris 2023 Atbildēt

Ekonomiku silda celtniecība baro vīriešus daži baro sievas un bērnus tas ir labi , ārzemju latvieši faktiski visi dzīvo kopmītnēs mazās istabiņas , vajadzētu valsts naudu nevis noēst bet sacelt mazu dzīvoklis mājas īres , sociālos , dažādām grupām , ārzemēs nemaz tik viegli nevar noīrēt lēti pa kādiem 800 e.mazu kaut 20 kV.m.dzivokliti ja tādi būtu viegli pieejami pie Rīgas pie lielajām pilsētām , būtu ekonomikas sildīšana un efekts . Ekonomikai vajag strādniekus .

26.oktobris 2023 Atbildēt

"...norūpējies par to, ka Latvijas ekonomika aug pārāk lēni..." - man riebjas šīs runas par ekonomikas izaugsmi - tās ir vienīgi pašapmāns. Jā, vērojam centienus ražot vairāk, gūt lielāku peļņu, bet rezultātā vērojam tikai nemitīgu dzīves dārdzības pieaugumu - inflācija, aug cenas, izzūd ietaupījumi, labklājības līmenis pazeminās. Vajadzētu tiekties uz STABILITĀTI, ilgtspējību, bet tā vietā arvien straujāk noplicinām resursus, ražošanai kļūstot arvien dārgākai. Vajadzētu piebremzēt un padomāt, vai mums tik daudz vajag un vai ir iespējams ilgtermiņā nodrošināt tik daudz patērētāju.

27.oktobris 2023 Atbildēt

Kādu vēl rūpniecību attīstīt? Kuram ir miljardi uzbūvēt rūpnīcu un sākt ražot elektromotorus EV. Ar ārzemju kapitālu jau ir auto ražotnes. Elektronikas gadžetus ražo pietiekami daudz firmu. Tikvien, ka komponentes tiek ievestas un gatavais izvests. Vajag no 0 jeb 100% Latvijas ražojums. Un tā ir lauksaimniecība un kokapstrāde. Mums ir nenormāli lielas platības neizmantotas zemes. Ierakstīt likumā paaugstinātu zemes nodokli par neizmtotām platībām ir 5 minūšu darbs. Tad lielie prihvatizatori netupēs uz tūkstošiem ha. Pasaulē ir daudz naudas, bet trūkst pārtikas. LV daļu varētu savākt sev.

2.novembris 2023 Atbildēt