Komentāri: Kārlis Bukovskis: Nebūs tā, ka Rietumi pacels ķepiņas un padosies. Tā nebūs

Komentē 10

Lai spriestu par starptautiskajām attiecībām, vajag kautkādu reālu kompetenci - tiesībās, ekonomikā, der arī Āzijas studijas kā Taivānam. Ja man stāsta par ķepiņām un Baltijas jūŗu kā ASV bastionu pret Krieviju, kļūst skaidrs, ka konkrētais kungs vai nu tikai nodod tālāk kaut kādu citur sagatavotu vēstījumu, vai arī atstāsta, ko lasījis avīzēs utml. mēdijos. Jau pirms laba laika esmu ievērojis, ka LV mēdiji publicē ' speciālistu' tekstiņus, par kuru augstākās izglītības iestādēs nebūtu iespējams saņemt sekmīgu atzīmi. Īsi sakot, šā direktora izteikumi ir smieklīgi. Gan izteiksmes veids, gan saturs. Kā tad būtu varēts analizēt pasaules ģeopolitiku un oponēt Taivānam nopietnākā veidā? Pirmkārt, kādi ir karstākie punkti pasaulē, kadas konkrēti ir konfliktā iesaistītās puses katrā nošiem punktiem, Otrkārt - pašreizējais un iespējamais militāro spēku samērs katrā no siem punktiem - Ukraina, Tuvie Austrumi, ... Treškārt - Taivānas jautājumā - kāda ir situācija no starptautisko tiesību viedokļa, kādas ir diplomātiskās iespējas ' iesaldet ' pasreizējo status quo, un uz cik ilgu laiku. Ceturtkārt, vai un kā šie karsti punkti ietekmē Latvijas drošību. Piektkārt, tā papļerkstēšana par Krieviju un Putinu šajā rakstā manuprāt ir Latvijas ' elites' muļķības lakmusa tests... Vajadzēja runāt par sankciju ietekmi, salīdzināt ar Irānas pieredzi, par organizetās noziedzības lomu Krievijas visaugstākā līmeņa politikā, par šo noziedznieku MASKĒTAJIEM taustekliem LV augstākajos varas ešelonos. Katram ir tiesības uz viedokļa paušanu, bet ši intervija ir necieņa pret lasītāju un necieņa pret Latvijas ārpolitiku.

21.novembris 2023 Atbildēt

Ja K.Kariņu ievēlēs par NATO ģenerālsekretāru; vai tad visi šitenie bukovski iegriezīs "pašiznīcināšanās mehānismu" uz vēl lielākiem apgriezieniem? Pilsonīši, neesiet naivi, labāk pastudējiet vēsturi - notikumus pēc Čemberlenda ultimāta 1927.g., kurš noveda "spīļarkla Krieviju līdz atombumbai" (V.Čērčils). Laiks strādā RU labā, to latviešu tautas pārstāvjiem vajag skaidri apzināties. Tāpat kā to, ko ar Big American smile sejā demonstrē daudzi ultra-globālisti - " Drīz iemācīsimies sadzīvot ar karu tāpat kā ar pandēmiju. Saruna ar pētnieci Elvīru Šimfu" (lsm_lv)

21.novembris 2023 Atbildēt

Ķepiņu pacelšanas politika? Tā taču ir vakardiena. Šodiena neprasa pacelt ķepiņas, šodiena prasa risināt problēmas. Ja problēmas nerisina tad dabū pa biksēm un dažs labs arī pa stilbiem. Ukrainas gadījumā NATO dabū tikai pa biksēm un tikai pārsteiguma veidā, Ukraina kārtīgi noraujas pa stilbiem reāli. Protams ka parādās arī problēmas un kļūdas, ļaudis vairs negrib sēdēt ierakumos, grūtības ar mobilizāciju pie šodienas mobilitātes u.t.t.. Nu bet priekš kam tad šodien ir raķešu - kosmiskie karaspēki vai kā tur? Kāda garantija ka NATO pie attiecīgiem apstākļiem ar kādu tādu uzlidojumu pa tiešo nenoraujas pa stilbiem? Garantijas nekādas. Vienā mierā sados pa stilbiem konvenciālo raķešu trieciena veidā un gaidīs ko tad nu NATO uz to teiks. Un ko NATO uz to teiks? Paceliet ķepiņas, ja ne būs slikti! Būs jauna sankciju pakete vai kas ...? Tā ka, ķepiņu pacelšanas politika manuprāt šodien vairs nestrādā, šodien ir sirsnīgo sarunu politikas laiks.

21.novembris 2023 Atbildēt

Vai tad Vācijai un Japānai nav aizliegts bruņoties, turēt atomieročus? Labi, es neesmu speciālists par kara jautājumiem, bet to, ka pasaule piedzīvos baisu karu, nešaubos. Jo uz vēlāku laiku noslīd karš, jo tas būs asiņaināks.

21.novembris 2023 Atbildēt

Necels rietrumi nekādas ķepiņas gaisā, jo viņu pašu viekārši nebūs.. Kādēļ te kāds domā, ka Krievija nelietos visus savus ieročus, un ka viņš nevar uztaisīt visas patreizējās civilizācijas restartu.? Visa cilvēce jau neaizies bojā, jo mūsu suga ir izmētāta pa visiem kontinentiem. Tad arī nekādus mikročipus nevajadzēs, bet sāksim kā senās dienās un atkal dzīvosim «komfotalās alās». Ja var spriest pēc dažādās planētas vietās atrastiem arheologu atradumiem, tad tas jau ir noticis savā laikā un vismaz vienu reizi.. Ja pēc tāda kara kāds arī paliks rietrumos, tad varēs pret atlikušiem krieviem kaut kur Sibīrijas taiga, pat noskaidrot savus galīgos rēķinus, bet ne ar moderniem ieročiem, bet gan ar pamatīgām koka rungām rokās. Maz gan ticams, ka tādus gājējus varēsim tur daudz salasīt. Drīzāk Eiropā būs viena liela Čenobiļas zona un galī nopostīta zeme. Neesmu nekāds pesimists, bet Putina un viņa domubiedru draudus, vajag mums visiem uztvert pilnīgi nopietni, jo viņš ir gatavs iet pilnģi līdz galam.. Kādēļ tā domāju..? Patiesībā nedomāju ne labu, ne arī ļaunu, tieši šajā sakarā, jo ne man tur kāda vispār teikšana. To es izlasīju paša Putina acīs un visu to viņa uzstāšanas laiku, tajā liktenīgajā 24. fenruāra rītā, kad viņš nāca klajā ar to savu paziņojumu.. Negribētos, bet tas ir pilnīgi iespējams..

21.novembris 2023 Atbildēt

Nu bet ja vēl par to ķepiņu polku tad nav īsti saprotams no kurienes Rietumiem nāk tā pārliecība ka viņiem nu nebūs jāpaceļ ķepiņas. Manuprāt jau tagad ir absolūti skaidrs ka uz miermīlīgo miermīlīgā NATO bloka piebraukšanu pie pašas Krievijas robežas krievi nemaz tik miermīlīgi neskatās un nākotnē diez vai arī skatīsies. Manuprāt Tātad skaidrs ka Krievijas reakcija ir un būs agresīva. Protams, jau tagad Krieviju dēvē par agresīvu, bet tā kaut kā ar tādu ticību ka Krievija varbūt mainīsies, bet vai patiesībā ir saprašana ka Krievija ārpolitika patiesi visticamāk būs agresīva. Tāpat kā Ķīnas. Sankcijas būs izsmeltas. Kā miermīlīgie sadzīvos kaimiņos ar agresīvajiem? Kā miermīlīgie atbildēs uz agresiju? Sāks karu? Miermīlīgie pārvērtīsies agresīvajos? Vai tomēr pacels rociņas un pāries uz jaunu, augstāku līmeni - uz sirsnīgo sarunu līmeni.

21.novembris 2023 Atbildēt

Ļoti diplomātiski paustās atbildes manuprāt maz ko skaidro . Viens no mītiem par Krievijas iespējam ir tās ekonomikas IKP lielais skaitlis ,kas parasti to iemitina starp pasaules 12 attīstītākajām valstīm . Un šie apmēram 2,2 triljoni usd 2022.gadā ,protams, ļauj tai bruņoties un karot ,bet nespēj izņemot diplomātiskos virpuļus sniegt jeb ko pasaulei . Atverot reitingu tabulas , tiek uzrādītas atsevišķu Krievijas ekonomikas nozaru vietas pasaulē. Elektronika - 113 vieta , autorūpniecība - 111 vieta ,industriālo tehnoloģiju ražošana - 106 vieta , ķīmiskā rūpniecība - 66 vieta , loģistika 52 vieta ,IT - 62 vieta ,utt. Pirmajā desmitniekā ir tikai naftas un gāzes ieguve . Preču pakalpojumi iedzīvotājiem - 106 vieta pasaulē , šis ir tiešs atspoguļojums tam kā tur rūpējas par iedzīvotājiem un visu sociālo vidi . Miljardu miljardi no naftas un gāzes ,bet viss pārējais ,protams ,izņemot bruņojumu ,Kremlim nav svarīgi .Cits aspekts ir bijušo koloniju valstu diplomātiskais apmāns par Krievijas labo dabu un atbalstu ,kas gan parasti ir bāzējies bruņojuma piegādēs dažādiem diktatoriem un diemžēl arī visādi citādi demokrātiskajai Indijai . Attiecībā uz Eiropu arī jāsaka ,ka tur gadu desmitiem ir valdījis finansiāli izdevīgais pašapmāns ,ka Krieviju var izmainīt tirgojoties .Rezultāts , ES valstīs līdz "kliņķim" nolaista militārā rūpniecība , kas šobrīd nespēj vajadzīgos apmēros apgādāt Ukrainu pat tikai ar lielgabalu lādiņiem , bruņu tehniku , slēptajām bailēm ,ka Krievijas sagrūšana var būt bīstama Rietumiem .

21.novembris 2023 Atbildēt

Ir arī kāds cits aspekts . ES apdzīvo 455 miljoni iedzīvotāji un tās IKP pērn bija 16 triljoni 641 miljards eiro ,Krievija dzīvo 143 miljoni iedzīvotāju un IKP bija 2,2 triljoni $ . Tātad 7,5 reizes lielāks IKP nevar noorganizēt 1 miljona lādiņu piegādi mēnesī ,bet ar to pilnīgi pietiktu Ukrainas uzvaraipar iebrucēju .

21.novembris 2023 Atbildēt

Ja Krievija var dabūt lādiņus no Z-Korejas, bet dronus no Irānas, tad arī ES var nopirkt vajadzīgo. Tā nav galvenā problēma, par kuru jau pirms 8 gadiem aprakstīja toreizējais Nacionālās aizsardzības akadēmijas Drošības un stratēģiskās pētniecības centra direktors Jānis Bērziņš:" Faktiski vājākais punkts ir visa ES sabiedrība kā postmoderna sabiedrība [Bābeles tornis]. Krievija izmanto totāla kara jēdzienu, kas nozīmē, ka tas nav vienkārši valsts pret valsti, bet gan viena sabiedrība pret otru sabiedrību. Nācija pret nāciju. Tas nozīmē, ka mobilizācijas līmenim jābūt tādam, ka katrs cilvēks ir gatavs karot kaut kādā veidā.» Drošības eksperts - sabiedrību pārliecina, ka pretošanās ir bezjēdzīga (TvNet_lv)

21.novembris 2023 Atbildēt

Manuprāt gan, vai tad vēl ir jautājums kurš pacels ķepiņas. Jau tagad skaidrs taču ka ķepiņas būs jāpaceļ kā reiz tieši Rietumiem. Nepareiza ģeopolitiskā spēle, mūsdienām neatbilstoša. Ko tad rietumi iedomājas ka, piebraucot ar militāru bloku pie pašām Krievijas robežām tās agresivitātes dēļ, Krievija pacels ķepiņas un, atvainojiet, piedodiet, mēs nemaz neesam agresīvi, mēs apsolāmies laboties u.t.t.? Sagribēja gan! Šito prasto ģeopolitiku jau nav grūti atkost. Skaidrs ka Krievija to ir atkodusi un tā vienā mierā pasaka - mums ir mūsu krievu pasaule pasaulē un tās aizsardzībai varam būt arī agresīvi, un ar to uzreiz pārņem iniciatīvu. Un tur kā reiz arī Ķīnai tieši tādas pat problēmas ar ķīniešu pasauli. Iniciatīva automātiski no ASV pāriet Ķīnas pusē. Rezultātā Rietumi un ASV vairs var tikai reaģēt uz to ko dara Ķīna un Krievija. Lietuva tagad bruņošoties? Kā tad ne, tagad, kad spēlīte jau paspēlēta, īstais laiks bruņoties? Kāda var būt bruņošanās kad faktiski jādomā kā no situācijas ar veselu ādu izkļūt.

21.novembris 2023 Atbildēt