Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Five Finger Death Punch “AfterLife”  

© Publicitātes foto

Amerikāņu alternatīvā metāla brigāde “Five Finger Death Punch” jeb “5FDP” turpina iesākto studijas lieldarbu ražošanas tempu – viens albums divos gados.

Praktiski visi iepriekšējās desmitgades albumi sabijuši Amerikas Top 3 (vai tiešā tā tuvumā), bet jau ar iepriekšējo ripuli “F8” bija vērojama neliela lejupslīde - “tikai” astotā aile. Ja skatāmies no topu viedokļa, tad “AfterLife” ir klājies vēl bēdīgāk, jo Amerikā tas noslēdz Top 10, Apvienotajā Karalistē knapi turas Top 20, bet Vācijā izvietojies uz Top 3 zemākā pakāpiena, taču beidzam piekasīties - būtu labi, ja citas smagās mūzikas brigādes varētu palepoties ar šādiem panākumiem.

Kopumā jaunajā albumā iekļauts ducis kompozīciju.

Producents - joprojām Kevins Čurko, kura dēļ pirms sešiem gadiem grupa pat parakstīja līgumu ar citu mūzikas izdevniecību, jo tās iepriekšējie pārstāvji no “Prospect Park” vēlējās vokālista Aivena Mūdija un ģitārista Zoltana Batorija stūrētajiem vīriem pie skaņu pults pielikt kādu citu censoni. Jaunums - ilggadējā ģitārista Džeisona Hūka vietā stājies kāds Endijs Džeimss. “”AfterLife” ir mana mīļākā plate,” prognozējami šo darbu komentējis Batorijs. “Šis ir mūsu devītais albums, un uz šo brīdi mums jau ir veseli uzticamo fanu leģioni, un mūsu firmas skanējums ir izturējis laika pārbaudi. Tas ir kļuvis pats par savu salu, mūsu epicentru, ar ko mēs strādājam, un kur mēs vienmēr varam atgriezties. Kad mēs sākām šo jauno muzikālo piedzīvojumu, mēs zinājām, ka varam iet, cik vien tālu vēlamies, jo mums ir šīs salas dotā brīvības un visatļautības sajūta.”

PAR. Jau ierasts, ka pats labākais un niknākais gabals tiek pieslēpts “5FDP” albumu beigu daļā - šoreiz tas ir ar priekšpēdējo numuru esošais “Gold Gutter”. Tiesa, arī līdz tam ir vairākas atmiņā paliekošas un uzrunājošas dziesmas, no kurām pirmām kārtām jānosauc “AfterLife” un “Times Like These”, protams, arī gruntīgais ievadgabals “Welcome To The Circus”. Nav dzirdēts, vai pastāv tāds mūzikas stils kā alternatīvais komercmetāls, bet “Five Finger Death Punch” varētu būt vieni no tā līderiem.

PRET. Ar skanējuma komercializēšanu lejupslīdi neapturēt, “5FDP” kļuvuši līdz riebumam prognozējami - tiešām šī ir tā pati komanda, kas savulaik izdeva tādu trieciendarbu kā “War Is The Answer”? Nav brīnums, ka prestižais “Metal Hammer” šim darbam iedevis trīs zvaigznītes, jo vairāk tas arī nav pelnījis. Pat vēl ir jautājums, vai par tādiem gabaliem kā, piemēram, ūdeņaino “All I Know” nevajadzētu noņemt vēl kādu punktu… Sajūta, ka pavārs, šo visu gatavojot, ir piemirsis pielikt garšvielas.