Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Juris Simanovičs izdod trešo solo albumu un aicina uz koncertu

© Publicitātes foto

Latvju “underground” aprindās pazīstamais mūziķis Juris Simanovičs izziņojis sava solo albuma “Mīlestības metastāzes” iznākšanu. Tas tiks izdots vinila plates un kasetes formātā, bet prezentācija notiks albuma nosaukumam diezgan atbilstošā datumā - 14. februārī.

Pirmais singls no Jura Simanoviča trešā solo albuma “Mīlestības metastāzes” jau pieejams straumēšanas servisos - tas saucas “Gaismas narkomāni”. Savukārt visa albumā iekļautā skaņu materiāla atrādīšanas plašākai publikai notiks Anglikāņu baznīcā 14. februārī, tātad Sv. Valentīna dienā.

Savulaik Juris Simanovičs ir spēlējis tādās pazīstamās latvju “underground” grupās kā “Bērnības milicija”, “Ēnu Kaleidoskops”, “Mazie Smirdīgie Kociņi”, “Tie Jēži”, “Nepilngadīgā Anna”, “Telekoma”, “Mūc”, “DZ” un daudzos citos, turklāt projekts “Bērnības milicija” tiek pamatoti uzskatīts par vienu no vadošajām savas paaudzes indī grupām. Līdz šim Juris izdevis divus solo albumus, un “Mīlestības metastāzes” ir trešais, kas izdots astoņus gadus pēc iepriekšējā (“Kā samierināties ar savu nenozīmību”) un 11 gadus pēc pirmā (“Riperogrāfija”). Albums ierakstīts ilgajā pandēmijas periodā, mājsēdē, lielākoties mūziķa dzīvoklī Rīgā. Izņemot tituldziesmu, visu ierakstu Juris veicis vienatnē. Prezentācijas pasākumā albumu atskaņot Simanovičam palīdzēs grupa “Bez grēka ieņemtie”, kurā piedalās Adrians Grīns (“DZ”, “Les Attitudes Spectrales” u.c), Līga Neilande (“Ivars bez F” bundziniece un vairāku dziesmu autore) un Rihards Paegle (dziesminieks, zināms arī ar skatuves vārdu Vienkāris).