Valdības sanāksmju vajadzībām par 42 tūkstošiem eiro pirks galdus

Valsts kanceleja izsludinājusi iepirkumu, kura ietvaros plānots pasūtīt deviņus galdus, oratora pulti un galasienas apdares paneļu komplektu valdības mājas sanāksmju telpai, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja vietnē publicētais sludinājums. Kopējā iepirkuma summa 41 999 eiro, kas nozīmē, ka tas kvalificējas kā mazais iepirkums.
©Kaspars Krafts/F64

“Iepirkums izsludināts, lai nodrošinātu Ministru kabineta Zaļās zāles modernizācijai nepieciešamo aprīkojumu. Galda materiāls (skaidu plate) ir sācis mehāniski bojāties, turklāt tehnoloģiju maiņu rezultātā konstrukcijas materiāli ar dažādiem tehnoloģiskajiem izgriezumiem ir zaudējuši sākotnējo stiprību.

Tā rezultātā galda nesošās konstrukcijas un virsma ir sākusi deformēties,”

Neatkarīgajai skaidroja Ministru kabineta preses sekretārs Reinis Grāvītis.

Valsts kanceleja vēlas, lai galdus izgatavo pēc rasējumiem. Paredzēts centrālais galds un trīs veidu perimetra galdi. Izpildītājam būs pienākums ņemt vērā projekta “Interjers Valsts kancelejas telpās” autora norādījumus. Līguma izpildei atvēlēti četri mēneši, garantijas laiks ‒ 36 mēneši.

www.brivibas36.lv

Valdības mājas Zaļā zāle ir galvenā Ministru kabineta sēžu zāle, kurā kopš 1990. gada notiek valdības sēdes. Šajā gadsimtā Zaļā zāle piedzīvojusi vairākas nelielas pārvērtības, katram no Ministru prezidentiem sēžu galda aprīkojumā ieviešot minimālas izmaiņas, tomēr visbūtiskākā telpas renovācija norisinājās 2011. gadā, kad tika veikti pirmie vērienīgie zāles atjaunināšanas darbi kopš 1984. gada. 2011. gadā par 13,6 tūkstošiem latu (19,4 tūkstošiem eiro) tika veikts kosmētiskais remonts, kā arī logu un palodžu nomaiņa.

2013. gadā tika remontētas Ministru kabineta ēkas kāpnes. Remonts izmaksāja 30 000 latu (42,7 tūkstošus eiro). Pirms trim gadiem Valsts kanceleja par 20 000 eiro veica remontu mediju telpā.

Reinis Grāvītis atgādina, ka ēka Brīvības bulvārī 36, kurā kopš 1990. gada maija darbojas Ministru kabinets, pabeigta 1938. gada nogalē. Tā tika celta tiesu resora vajadzībām, un telpa, kurā norit Ministru kabineta sēdes, sākotnēji bija tiesas sēžu zāle.

www.brivibas36.lv

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā