Varbūt LGBT pasargās Ušakovu no izdošanas

Vēlētāju padzītais Rīgas eksmērs Nils Ušakovs, aizbēdzis uz Briseli, savā politiskajā cīņā pasācis izmantot Kremļa propagandas metodiku, kritizējot Latviju kā neizdevušos valsti ar “nedabiskāko koalīciju Eiropā”. Formālais iemesls tam ir Saeimā virzītie Satversmes grozījumi dabiskas ģimenes aizsardzībai. Ušakovs zvejo LGBTI atbalstu, jo citādi viņam draud izdošana kriminālvajāšanai.
©Ekrānšāviņš

Saeima ir nodevusi skatīšanai komisijās konservatīvo iesniegtos grozījumus Satversmē, definējot, kas ir tēvs, kas ir māte un kas ir ģimene. Nepieciešamība skaidrot šādas pašsaprotamas lietas valsts pamatlikumā izveidojās pēc tam, kad tēviem paredzētais paternitātes atvaļinājums ar Satversmes tiesas spriedumu tika piešķirts sievietei, kura nav ne bērna māte un vēl jo vairāk nav bērna tēvs. Šāds Darba likuma traktējums liek principiāli mainīt izpratni par ģimeni visos saistītajos normatīvajos aktos un valstī kopumā. Konservatīvā sabiedrības daļa uz šādu soli nav gatava. Koalīcijas liberāļi ir, un viņiem palīdzīgu roku sniedz Saeimas prokremliskais flangs. ““Saskaņa” sociāldemokrātiskā partija”, kas orientējas uz krievu elektorātu, šai ģimenes izcīņā lēmusi pieslieties ultraliberāļiem un LGBT (lesbietes, geji, biseksuāļi un transpersonas) minoritātei. Par galveno partijas ģenerāli, kas vedīs cīņā par LGBT privilēģijām, izvēlēts Rīgas eksmērs Nils Ušakovs. Jāatgādina, šobrīd viņš ir Eiropas Parlamenta deputāts.

Ušakovs nosūdz Latviju

Dzeltenajos žurnālos ar savām sievietēm daudz pozējušais Ušakovs pērnruden pārsteidza daudzus savus lab- un nelabvēļus. Viņš iestājās Eiropas Parlamenta LGBTI intergrupā. Parlamentā kopumā ir 27 neformālas intergrupas, kurās dažādu interešu vārdā apvienojas dažādu valstu un dažādu politisko virzienu pārstāvji. (Piemēram, latviešu nacionālists Roberts Zīle vada “Rail Baltica” draugu grupu.) Ušakovs LGBTI grupu nevada. Taču draudzību ar seksa minoritātēm viņš demonstrē citā veidā. Dienā, kad Latvijas parlaments nodeva izskatīšanai Saeimas komisijās grozījumus Satversmes 110. pantā, viņš publicēja garu aprakstu par to, cik briesmīgi ir šie grozījumi un kādās šausmās valsti ved nacionālisti, kas “visus pēdējos gadus ņirgājās par krieviem un tagad pārgājuši uz ņirgāšanos par LGBTQ+”. Protams, šādu emocionālu Latvijas eiroparlamentārieša izvirdumu pamanīja arī pārējie seksa minoritāšu parlamentārie draugi un jau nākamajā dienā tika izplatīts oficiāls Latvijas nosodījums visas LGBTI parlamentārās intergrupas vārdā:

“Iecere pārdefinēt ģimeni Latvijā ir vērsta pret LGBTI personām, likumiem un Eiropas vērtībām”.

Te arī savtīgais moments

Protams, šāda preses relīze pati par sevi neko īpašu nenozīmē, tai nav un nevar būt nekādu tūlītēju seku. Latvijai ir tiesības veidot pašai savu ģimenes atbalsta politiku. Taču būtisks ir fakts, ka LGBTI atbalsta grupa ar 151 biedru ir lielākā no parlamenta intergrupām. Ir lērums Eiropas līmeņa dokumentu, kuros tiek iestrādātas kaut kādas īpašas atrunas un LGBTI privilēģijas tieši tādēļ, ka šī grupa ir tik liela, monolīta un ietekmīga.

Un te stāstā par Ušakova bezkompromisa cīņu par savu daudzo jauno LGBTQ+ draugu (geju, lesbiešu, biseksuāļu, interseksuāļu, transpersonu, transvestītu, aseksuālistu, dragkingu, dragkvīnu, dzimtes kvīru, dzimumneitrāļu u.c. seksa minoritāšu) tiesībām precēties un adoptēt bērnus parādās iespējami savtīgs moments. Ušakovs pašlaik ticis pie tik daudziem seksa politikas domubiedriem Eiropas Parlamentā, ka Latvijas tiesībsargājošo iestāžu pieprasījums izdot viņu kriminālvajāšanai Latvijā, varētu tikt tulkots kā vēršanās pret viņa bezkompromisa cīņu par LGBTI tiesībām precēties un adoptēt bērnus.

Ar sodu nespīd pat Zilupe

Pašai krimināllietai ar Ušakova draugu seksuālo orientāciju un politiskajām vēlmēm gan nav nekādas saistības. 2019. gada janvārī, kad Ušakovs vēl bija Rīgas mērs, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs viņa darba kabinetā Rīgas domē sarīkoja kratīšanu un atrada “stratēģiskas nozīmes ierīci”. Kaut kādu neuzkrītošai spiegošanai paredzētu ieraksta verķi grāmatas veidolā. Taču Ušakovs bauda Eiropas parlamentārieša imunitāti. Tādēļ, lai viņu vajātu, vispirms ir jāsaņem parlamenta atļauja, proti, imunitāte jāatceļ. Šobrīd Latvijas varasiestāžu lūgums tiek muļļāts Eiroparlamenta Juridiskajā komitejā, kas kaut kad virzīs ieteikumu parlamentam, un tas savukārt kaut kad balsos par to - izdot vai pasargāt Ušakovu. Var jau būt, ka biedrošanās LGBTI draugu kopā Ušakovu varētu paglābt no nepatikšanām. Jo notiesāšanas gadījumā Ušakova bezkompromisa politiskajai cīņai par LGBTI un vispār politiskajai karjerai būs pielikts punkts. Par tīšiem noziedzīgiem nodarījumiem un smagiem noziegumiem sodītas personas nevar balotēties ne Eiropas Parlamentā, ne Zilupē.

*****

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Signal kanālā.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā