Kuru profesiju pārstāvji visvairāk slimojuši ar Covid-19?

Visbiežāk ar Covid-19 sasirguši uzņēmumu vadītāji, pārdevēji, individuālās aprūpes darbinieki un pedagogi, liecina Ekonomikas ministrijas publicētie dati.
©freepik

Līdz 6. jūnijam apkopotā informācija vēsta, ka līderos izvirzījušies rīkotājdirektori, uzņēmumu vadītāji un veikalu pārdevēji. Katrā profesijā ap 4000 sasirgušo. Slimība gana plaši izplātījusies individuālās aprūpes darbinieku (3600), pamatskolas un pirmsskolas pedagogu (3270) vidū.

Latvijā slimības uzliesmojuma mēnešos Covid-19 smagi skāra arī mediķus. Publicētie skaitļi rāda, ka slimība piemeklējusi gandrīz 2000 medicīnas māsas un vecmātes, vīruss konstatēts 1210 ārstiem.

Savukārt kovids vismazāk skāris būvniecībā strādājošos - slimība konstatēta apmēram 700 strādājošajiem.

Ja vērtē saslimušo skaitu procentuāli no nozarē nodarbinātājiem, tad priekšplānā ir veselības un sociālā aprūpe - 18% šajā jomā strādājošo konstatēts Covid-19, tai seko valsts pārvalde un aizsardzība (12%), apstrādes rūpniecība, izglītība - abās 11%. Sarakstu noslēdz lauksaimniecība, mežsaimniecība, izmitināšana un ēdināšana - visās 6%.

Lai arī šobrīd vērojama saslimstības lejupslīde it visās jomās, valdība mudina neatlikt vakcinēšanos. „Lai rudenī izvairītos no jauniem ekonomikas un skolu ierobežojumiem, primāri ir jāvakcinējas,” uzsver premjers Krišjānis Kariņš. Šobrīd vakcinēto iedzīvotāju skaits tuvojas 700 000. Valdība nesen lēma, ka vakcinēšanās būs obligāta vairākās nozarēs strādājošajiem, piemēram, ārstniecības, sociālās aprūpes, izglītības. Principā tajās, kur, kā apliecina rakstā minētā statistika, ir bijuši visaugstākie saslimstības rādītāji.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā