Kādi ir “Lidl” plāni 2022. gadam?

Visa gada garumā pircēji gaidīja “Lidl” ienākšanu. Loģistikas centrs un veikali bija gatavi, bet to atvēršana kā kavējās, tā kavējās. Līdz beidzot oktobra sākumā, izraisot banānu karus un rindas kā padomju laikos, “Lidl” vēra pirmo 15 veikalu durvis. Vācijas zemo cenu veikals līdz pēdējam brīdim turēja noslēpumā pirmo veikalu atvēršanas datumu un arī par nākamā gada plāniem ir gana noslēpumains.
©Ģirts Ozoliņš/F64

“Šis ir bijis ļoti interesants un spēcīgs gads “Lidl” komandai Latvijā. Tas iesākās ar mūsu jaunā loģistikas centra atklāšanu janvārī. Netrūka arī izaicinājumu, ņemot vērā, kādās epidemioloģiskajās šūpolēs dzīvojam. Daudzi no mūsu kolēģiem “Lidl” veikalu atvēršanai bija cītīgi mācījušies un neatlaidīgi gatavojušies jau vairākus gadus, lai to vienreiz piedzīvotu. Tas viss vainagojās ar 7. oktobri - “Lidl” veikalu atvēršanas dienu, kad vienlaicīgi tika atvērti 15 veikali visā Latvijā. Decembrī atklājām vēl divus jaunus “Lidl” veikalus Rīgā,” Neatkarīgajai atklāj “Lidl Latvija” Korporatīvās komunikācijas departamenta vadītāja Dana Hasana.

Jauns veikals Rīgā pēc divām nedēļām

Jaunais “Lidl” veikals Rīgā, Purvciemā, Stirnu ielā 31, tiks atvērts 13. janvārī. Šis būs jau astoņpadsmitais “Lidl” veikals Latvijā. Tā kā jaunā veikala tirdzniecības zāles platība nepārsniedz 1500 m2, tas pašlaik strādās “sarkanajā režīmā”.

“Lidl” veikals Stirnu ielā 31 uzbūvēts pie vienas no aktīvākajām apkaimes ielām. Par uzņēmuma līdzekļiem sakārtota veikala tuvākā apkārtne - uzlabota kājāmgājēju un autobraucēju izmantotā infrastruktūra, izbūvēti jauni gājēju celiņi, veikala klientu vajadzībām iekārtota autostāvvieta 104 automašīnām, nedaudz pārvietota un ērtāk izbūvēta sabiedriskā transporta pieturvieta. Kādreizējo tukšo laukumu ap veikalu zaļāku darīs 590 jauni koku lielstādi un košumkrūmi, kas te iestādīti vairāk nekā 25 tūkstošu eiro vērtībā.

D. Hasana uzsver, ka veikalu tīkla attīstība, kā jau solīts, turpināsies arī nākamgad. Tomēr konkrētu veikalu skaitu un vietas, kur tie tiks atvērti, viņa neatklāj. Zināms, ka jauns veikals top Liepājā un uzņēmums veic teritorijas sakopšanu Sarkandaugavā Rīgā, lai arī tur varētu sākt būvēt jaunu “Lidl” veikalu.

“Tālākiem darbiem mūs ļoti iedvesmo iedzīvotāju vēstules no daudzām pilsētām ar aicinājumiem atvērt “Lidl” veikalus arī pie viņiem. “Lidl” veikalu tīkla paplašināšana, tajā skaitā - esošo būvniecības objektu pabeigšana un jaunu veikala ēku celtniecības sākšana, turpināsies arī 2022. gadā. Par konkrētiem mūsu veikalu atvēršanas datumiem noteikti informēsim. Arī nākamgad piedāvāsim aizvien jaunas un labi apmaksātas vakances mūsu veikalos, birojā un loģistikas centrā.

Nākamais gads nebūs viegls daudziem mūsu līdzcilvēkiem. Rūpes radīs aizvien augošās mājsaimniecību izmaksas. Tādēļ paredzu, ka nepieciešamība iegādāties augstas kvalitātes preces par zemām cenām 2022. gadā būs ļoti aktuāla tēma Latvijā,” sacīja D. Hasana.

Ažiotāža un rindas vairāku stundu garumā

"Lidl" atvēršanu pavadīja sen nepieredzēta ažiotāža. Cilvēki bija gatavi stāvēt rindā vairāk nekā stundu, lai iekļūtu veikalā. Arī Neatkarīgajā un portālā NRA raksti par Lidl šogad bija vieni no lasītākajiem. Neatkarīgajai izdevās pirmajai pamanīt un informēt savus lasītāju par pirmo 15 veikalu atvēršanu. Savukārt tiešraidei no veikala atvēršanas sekoja līdzi vairāki tūkstoši skatītāju.

“Lidl” pašlaik strādā vairāk par 341 000 darbinieku. Globāli strādājošās “Schwarz Group” apgrozījums 2020. finanšu gadā sasniedza 125,3 miljardus eiro. SIA “Lidl Latvija” izveidota 2018. gada februārī.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā