Tirgotāji: Latvijai pārtikas preču deficīts nedraud, panikai nav pamata

Dažos Jelgavas, Iecavas, Auces, Bēnes, Kauguru, Rīgas un citu pilsētu veikalos vakar bija izpirkts sāls, griķi, sausās zupas un atsevišķi citi produkti – cenu zīmes bija, bet pašu produktu vairs ne. Veikalnieki mierina, ka panikai nav pamata.
Vārāmā sāls plaukti veikalā “Maxima” Jelgavas tirdzniecības centrā “Valdeka”, 2. marts, plkst. 11.55 ©Foto autors nevēlas atklāt identitāti

Gatavojot krīzes somu un raizējoties, ka veikalos varētu pietrūkt noteiktu pārtikas produktu, daļa iedzīvotāju šajās dienās veic pirkumus ar lielāku rezervi. Piemēram, Iecavā, Aucē, Bēnē un atsevišķos Jelgavas veikalos izpirkts sāls, Kauguros arī sausās zupas, Rīgā vismaz vienā veikalā bija redzami tukši griķu plaukti. Veikalnieki mierina, ka panikai nav pamata. Trūkstošās preces tiks piegādātas. Līdzīga situācija pēdējo reizi bija kovida pandēmijas sākumā. Un arī toreiz trūkstošās preces tika ātri papildinātas.

“Maxima Latvija” komunikācijas vadītāja Liene Dupate-Ugule “Neatkarīgajai” atklāja, ka “Maxima” veikalos nopērkamas aptuveni 1000 Ukrainā ražotas preces dažādās kategorijās, piemēram, “Rollton” ātri pagatavojamās nūdeles, “Roshen” saldumi (piemēram, “Toffee”), “Sadočok” un “Jaffa” sulas, dažādi “Čumak” tomātu izstrādājumi, piemēram, kečups un tomātu pasta, “Maggi” ātri pagatavojamie makaroni ar vistas garšu, “Bella” higiēnas līdzekļi, “Gillete” skūšanās putas u.c.

“Šo preču skaitā ir arī klientiem iecienītais rupjais sāls, kas atsevišķos veikalos ir izpirkts ātrāk nekā ierasts, bet jau tuvākajā laikā tas tiks piegādāts no esošajiem “Maxima” noliktavas krājumiem, kā arī veicam jaunus pasūtījumus no Ukrainas piegādātājiem. Sekojam līdzi notiekošajam Ukrainā, un ir jau saņemtas indikācijas, ka pie esošās šokējošās notikumu gaitas ikvienam no mums varētu būt problēmas ar piegādes transporta kavēšanos uz Ukrainas robežas, kā arī ierobežotām iespējām saražot jaunas preces, tāpēc tas ar laiku varētu radīt atsevišķu ukraiņu preču iztrūkumu veikalos. Pateicoties mūsu plašajam sadarbības partneru lokam, ir iespēja nodrošināt alternatīvas precēm, kuru varētu iztrūkt, tāpēc kolēģi pašlaik aktīvi strādā, lai parūpētos par to, prioritāri izvēloties Latvijas preces kategorijās, kur tas ir iespējams,” stāstīja Liene Dupate-Ugule.

Portāls NRA jau rakstīja, ka Maskavas veikalos daudzi plaukti izpirkti tukši. Maskavieši ikdienas preču krājumus veido nevis baidoties, ka to sāks trūkt, bet gan raizējoties par hiperinflāciju. Vairāk šeit: Rīgas domes deputāte parāda, kā šobrīd izskatās Maskavas veikalos

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā